tiistai 8. joulukuuta 2015

Joulukuun 8. päivä, Tampereen liikuntapalvelut ja matkakortilla maksaminen

Tiesittekö, että Tampereella matkakortilla voi bussimatkojen lisäksi maksaa sisäänpääsyn Tampereen (myös Nokian ja Ylöjärven) liikuntapalveluihin: uimahalleihin, kuntosaleille ja Pirkkahalliin. Maksaminen on todellä kätevää matkakortilla ja lisäksi se on edullisin vaihtoehto. En kulje bussilla mutta käytän matkakorttia mielelläni uimahallissa ja Pirkkahallissa. Matkakortille voi ladata saldoa nettilatauspalvelussa, sekin on superkätevää!

Tästä kohtaa alkaa ongelmat henkilöllä, joka ei käytä bussia.

Kun lataa matkakortille saldoa nettilatauspalvelussa niin saldo pitää aktivoida. Aktivoinnin kanssa on ollut vaikeuksia, se ei toiminut Pirkkahallissa viime syksynä, muistaakseni syynä oli se ettei kortinlukijan ohjelmistoa ollut päivitetty. Nyt kaukaa viisaana ajattelin, että ovat varmasti saaneet puutteen korjattua, mutta soittelenpa silti, kysyn ja varmistan. Loogisesti tuli ensimmäisenä mieleen soittaa Tampereen joukkoliikennetoimistoon.

Tampereen joukkoliikennetoimisto


Soitin joukkoliikennetoimistoon. Sieltä sanottiin ensin, että kyllä toimii ja kortin saldo ativoituu, mutta pienen epäröinnin jälkeen lisättiin, että onhan siinä ollut ongelmia. He eivät kuulemma tiedä paikallisista laitteista, joten asia kannattaa varmistaa suoraan Pirkkahallista. Minä siis itse saan soitella ja kysellä.


Pirkkahallin vahtimestari


Pirkkahallin vahtimestari sanoi ensin, että toimii, mutta pienen epäröinnin jälkeen lisäsi, että onhan siinä ollut ongelmia. He eivät kuulemma tiedä kuinka laite nykyään toimii eivätkä pysty vahvistamaan, että kortin lukulaite aktivoisi saldon. Ohjeistettiin soittamaan Tampereen kaupungin liikuntapäällikölle. Minä itse siis taas soitan ja selvitän.

Tampereen liikuntapäällikkö


Tampereen liikuntapäällikko ei vastannut puhelimeen, kaksi kertaa soitin tänään aamupäivällä. Pistin kysymykseni sähköpostilla perään, jos siihen joutaisi vastaamaan.

Matkakortissa on Näsinneula.

Tähän mennessä olen siis soittanut kolmeen eri paikkaan ja lähettänyt sähköpostia. Tuntuu hullulta että minä kyselen tällaista asiaa näin monelta taholta, jos tiedotus pelaisi niin olisin saanut selville sen yhdellä puhelulla - vielä helpommin olisin saanut sen selville, jos asia olisi päivitetty nettisivuille, kohtaan jossa kerrotaan, missä matkakortti aktivoituu. Sitä pyysin tehtäväksi viime syksynä, kun viime kerran tästä asiasta soittelin ja kyselin. Ei tapahtunut.

Kun olisi edes ensimmäinen kerta kun tästä matkakorttiasiasta avaudun, mutta tästähän olen purnannut jo 2 vuotta sitten tekstissä Matti Näsällä on asiaa

Aktivoinnin siis voisi tietenkin tehdä bussissa (en matkusta bussilla ja aktivoinnista menee kertamaksu) tai uimahallissa (seuran uintivuorot ovat riittävät enkä juuri nyt ole menossa itsekseni uimaan), mutta jään nyt seuraamaan jännittävää tilannetta, aktivoituuko matkakortti Pirkkahallissa jo tänä syksynä. Jos tervehdyn (tänään ollut ihan kamala olo, ihme flunssa) niin perjantaina olisi Pirkkahallitreeni.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti