torstai 10. joulukuuta 2015

Joulukuun 10. päivä, Vormiston haastattelu radiossa

Eilen aamulla Yle puheen aamussa oli Suomen triathlonliiton toiminnanjohtajan Marko Selinin aka Vormiston haastattelu. Haastattelun voi kuunnella täältä vielä kuuden päivän ajan, menkää kuuntelemaan. Haastattelu löytyy tunnin kohdalta.

Haastattelussa jutusteltiin muun muassa tällaisista aiheista (jutut tiivistetty, kannattaa kuunnella koko haastattelu):

Millainen on triahlonistin harjoitusohjelma tähän aikaan vuodesta?
-Tekniikoitten ja peruskunnon parantamista sekä voimatreeniä.

-Ensi kesän kisat. Ehtiikö vielä ilmoittautumaan?
Kyllä ehtii. Kesän päätapahtumia ovat eri matkojen SM-kisat: Himoksen sprinttiKuopion olympiamatkaJoroisten puolimatka ja Lahden täysmatka. Joroisten puolimatka on täynnä, muihin ehtii vielä ilmoittautua.-Väitetään, että usein, kun jossain lajissa Suomen ulkopuolella isoissa kisoissa 
pärjätään niin se näkyy harrastajamäärissä. Onko Kaisa Lehtosen menestyksellä ollut vaikutusta lajin suosioon?
Varmasti on, mutta laji on ollut hurjassa nosteessa muutenkin. Viimeisen neljän vuoden aikana liittoon kuuluvien seurojen määrä on kaksinkertaistunut ja harrastajamäärät seitsemänkertaistuneet. Ihmiset ovat myös tulleet tietoisiksi siitä, että laji on muutakin kuin Ironman-matka. Harrastajille ja kilpailijoille löytyy mukavia matkoja. Myös terveysliikkujat ovat mukavasti löytäneet lajin pariin.

-Tämän syksyn triathlonuutinen: Viron Otepäässä järjestetään puolimatkan Ironman-kisat. Mikä on Ironman-organisaatio kisan takana?
Ironman-organisaatio on kaupallinen brändi joka ei ole tekemisissä kansainvälisen triathlonliiton kanssa muutoin kuin pienen yhteistyön merkeissä joissain tapahtumissa. Ironman-organisaatio myy Ironman-kilpailujen järjestämisoikeuksia. -Mitä Ironman-nimellä olevan kisan järjestäminen vaatii? 
Kilpailua haetaan Ironman-organisaatiolta. Kilpailujärjestäjän lisenssi maksaa noin satatuhatta euroa. Suomeen Ironmanille tarvittaisiin noin 500 osallistujaa jotta kustannuksissa päästäisiin plus miinus nolla -tilanteeseen.

-Onko Ironmania haaveiltu Suomeen? 
Kyllä, neuvottelut on käynnissä Lahti triathlonin kanssa.

-Mikä on kisan maineen tai brändin merkitys, kun houkutellaan kilpailijoita?
Kyllä maineella on merkitystä. Kun on hyvä maine ja on ollut riittävän pitkään järjestämässä kisoja niin väkeä tulee hyväksi todettuun tapahtumaan.


-Löytyykö Suomesta muitakin tulevia kansainvälisiä mestareita kuin Kaisa Lehtonen
Kyllä, meillä on lupaavia nuoria: Henrik Goesch, Henrika Parviainen, paratriathlonin puolella Jussi Lotvonen ja Liisa Lilja. Näitä nimiä kannattaa seurata!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti