torstai 3. joulukuuta 2015

Joulukuun 3. päivä, treenit Ironmanin jälkeen

Heinäkuussa olleen Frankfurtin Ironmanin jälkeen oli lomaa enkä miettinyt treenejä millään tavalla. Suomeen palattuani hyppäsin maantiepyörän päälle: triathlonpyörä ei kiinnostanut yhtään, mutta maantiepyörä tuntui mukavalta ajatukselta. Siinä vaiheessa, 11 päivää Ironmanista, ihme kyllä, teki jo mieli pyöräilemään! Pyöräilin silloin tunnin lenkin, keskisyke oli 116 :) Se oli ensimmäinen treeni Frankfurtin jälkeen.

Kävin yhteistreeneissä: maanantaisin juoksemassa ja torstaisin pyörä-juoksutreeneissä, niitten lisäksi uimassa avovedessä sen mitä huvitti. Syyskuussa alkoi seuran uintitreenit ja torstaijumpat, kävin niissäkin mutta niitten lisäksi tein edelleen vaan mitä huvitti. Alkoi tuntumaan jo vähän laiskanpulskealta menolta kun tekee vaan mitä huvittaa.


TT226:n pyörä-juoksutreenit heinäkuussa 2015

Siksi vähän hämmästyttikin, kun nyt vertailin treenimääriä vuoden takaisiin treeneihin: olen treenannut määrällisesti melkolailla saman verran kuin vuosi sitten, vaikka luulin että olen nyt treenannut paljon vähemmän ja pääasiassa laiskotellut.

Vuonna 2014 pääkisani oli Joroisten SM-puolimatka heinäkuun loppupuoliskolla, vuoden 2015 pääkisa Ironman heinäkuun alussa. Näyttää tosiaan siltä että olen palautellut puolimatkan ja täyden matkan jälkeen yhtä paljon, oho. Esimerkiksi syyskuun treenitunnit ovat sattumalta ihan samat molempina vuosina. Tänä vuonna lokakuussa treenasin kahdeksan tuntia enemmän kuin viime vuonna, marraskuussa taas 7 tuntia vähemmän kuin viime vuonna. Tuollaiseen muuten äkkiä vaikuttaa yksi parin päivän työmatka, sen takia jäi säännöllisistä treeneistä kolme-neljä tuntia pois. 

Jänniä juttuja nämä kyllä ovat, sitä kun luulee treenaavansa paljon tai vähän niin oma mielikuva ei välttämättä ole totuus. 

2 kommenttia:

  1. Sulla on kanssa täällä hyvä jouluhaaste menoillaan! :) Tuo on kyllä ihan totta että mielikuvat ei välttämättä vastaa ollenkaan totuutta! Mäkin kuvittelin tänä syksynä että vuosi sitten treenasin maralle paaljon enemmän nimenomaan pitkiksiä ym juoksua, mutta data kertoi totuuden että ei se nyt juurikaan paljon enempää ollut :D Ja tuosta palauttelusta, itsellä se on ainakin enemmän sitä henkistä palautumista nämä ylimenokaudet - kroppa tuskin mun koitosten jälkeen ainakaan ihan niin paljon lepoa kaipaisi mutta mieli kylläkin. Että sen perusteella puolikkaan ja täysmatkan palauttelut voikin olla ihan yhtä pitkät :)

    VastaaPoista
  2. Hehe, kyllä mä kieltämättä oon täs ny miettinyt että mihin ihmeeseen itseni hetken mielijohteesta haastoinkaan :)

    Tuo on totta, että henkinen pään palauttelu vaatii aikaa!

    VastaaPoista