maanantai 14. joulukuuta 2015

Joulukuun 14. päivä, triathlonwebinaari

Ei hätää, jos missasit eilen illalla Kestävyysurheilu.fi:n ja liikuntakeskus Huippupaikan järjestämän triathlonwebinaarin. Webinaari on katsottavissa uudelleen ja ehdottomasti suosittelen sen katsomaan. Helposti olisin seurannut keskustelua vielä toisenkin tunnin! Twitterissä keskustelu soljui mukana hashtagilla #huippuvalmentaja. Sekin feedi kannattaa tsekata.

"Lähetyksen vetää Teemu Lemmettylä ja mukana lisäksi Matti Hurula, Saara Grönholm ja Paavo Hiltunen. Aiheina ainakin triathlonin aloittaminen, tavoitteena Ironman, kestävyysurheilun henkinen puoli."

Mielestäni mielenkiintoisin osuus oli keskustelu triathlonharjoittelun ja kilpailemisen henkisestä puolesta, tässä muutamia asioita ja ajatuksia joita kirjoitin ylös aiheesta "täyden matkan kilpailu on pitkä matka ja sen aikana voi tapahtua kaikenlaista". Tällaisia asioita kannattaa etukäteen käydä mielessään läpi:

1. Mikä ongelma voi tulla vastaan?

Oma kokemus viime kesän Frankfurtin Ironmanilta oli se, että yllättäviä asioita voi tosiaan tulla vastaan. Frankfurtissa kuumuus oli yksi iso ongelma. Yllätyksenähän se ei tullut, mutta se, miltä se oikeasti kisassa tuntuu, oli oikeastaan yllätys, koska harvallahan on kokemusta pyöräosuuden +40 asteen lämmöstä. 

2. Miten suhtaudun ongelmaan?

Suhtauduin kuumuteen neutraalisti, koska eihän sille mitään voinut ja olosuhteet olivat kaikille samat. Pyrin olemaan tuskailematta kuumuutta etukäteen, koska halusin pitää ajatukset positiivisina ja mielen hyvänä. Piti tietenkin miettiä entistä tarkemmin nesteytystä ja riittävän suolan saantia. Itse kisassakin suhtauduin kuumuuteen neutraalisti vaikka olihan se kamalaa jos sen ajatuksen olisi päähänsä päästänyt, mutta mietin vaan että "tällaista tämä nyt on. Ei ainakaan palele".

3. Miten ratkaisen ongelman?

Keskityin ratkaisemaan ongelman eli nesteyttämään ja viilentämään itseni mahdollisimman huolellisesti joka tankkauspisteellä. Päätin, että siinä en hutiloi, niin kiire täällä ei ole, vaikka toimenpiteet varmasti hidastivat matkantekoa. 

4. Mihin keskitän ajatukset kun tuntuu vaikealta?

Kun tuntui vaikealta, keskitin ajatukset kisasta nauttimiseen. Se oli itse asiassa aika helppoa, koska tiesin, että olin halunnut ja odottanut tätä kisaa niin paljon ja koko vuoden treenit olivat keskittyneet tähän. Keskityin nauttimaan kisatunnelmasta ja kannustuksesta, se auttoi todella paljon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti