sunnuntai 18. tammikuuta 2015

Paahdetut kikherneet

Eilen laitoin Instagramiin kuvan maailman helpoimmista ja nopeimmista terveellisistä naposteltavista jutuista ja lupasin laittaa reseptin tänne. Eihän tämä miltään reseptiltä edes tunnu kun on niin helppo. Bongasin vinkin Facebookin mainiosta ja idearikkaasta Kestävyyttä pintakaasulla 24/7 -ryhmästä. Kiitos ideasta, jaan sen nyt täälläkin!

Paahdetut kikherneet

Ainekset:
-paketti kikherneitä, purkista niitä valmiita. Jos alat liottamaan kikherneitä alusta asti, kestää kauemmin.


Valmistus:
-huuhtele ja valuta kikherneet.
-pyörittele kikherneet oliiviöljyssä ja mausteissa.
-paahda uunissa 200 asteessa noin 30-40 minuuttia.


Tein yhdestä kikhernepaketista kaksi eri makuversiota. Kumpaankin tuli ripaus suolaa ja chili-pippurisekoitusta. Toiseen lisäsin persillade-maustetta, toiseen valkosipulijauhetta ja paprikajauhetta.
Laita kikherneet kippoon, mausteet ja oliiviöljy päälle ja pyörittele sekaisin.


Levitä kikherneet uunipellille leivinpaperin päälle ja paahda 200 asteessa 30-40 minuuttia.
Kävi niin, että unohdin paprika-valkosipuliversiosta oliiviöljyn kokonaan. Sellaista se on meikäläisen kokkaaminen mutta tulipa testattua miten se vaikuttaa lopputulokseen.

Vihreänvärinen persilladeversio oli raadin (minä ja manageri) ehdoton suosikki. Siinä oli enemmän makua ja se oli rapsakampi. Paprika-valkosipuliversio jäi sisältä vähän jauhoiseksi - siihen varmaan vaikutti se unohtunut oliiviöljy. Valkosipulin odotin maistuvan enemmän, mutta se ei maistunut juuri yhtään. 

Oliiviöljyttömät versiot paahtuivat nopeammin ja ne piti ottaa uunista vähän aikaisemmin pois, rapeus jäi tosiaan vajaaksi.


Tähän kun löytää itselle mieleisen maustevaihtoehdon, niin kyllä kelpaa. Terveellistä ja proteiinipitoista naposteluherkkua.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti