perjantai 2. tammikuuta 2015

Crazy cat lady

Olen kissaihminen. Crazy cat lady. Tilannetta hankaloittaa se, että omia kissoja ei tällä hetkellä ole. Onneksi naapurissa asuu ihana Tassu-kissa ja Tampereella on kissakahvila Purnauskis!

Lapsena kotona maalla oli aina kissoja. Muutettuani omilleni opiskeluaikana ei kestänyt kauaakaan kun Leevi-löytökissa muutti luokseni. En etsinyt kissaa, mutta niin vain tapahtui. Leevi oli alunperin kissojen katastrofiyhdistykseltä, arviolta vuoden ikäinen mustavalkoinen poika. Leevi oli vuoden verran ainoa kissa taloudessa ja kissakaverin pohdinta oli työn alla. Sattumalta kuulin kaverin tutulla olevista pennuista, ja niin luokseni muutti pikkuinen puolipitkäkarvainen Vilperi Leevin kaveriksi. 

Maailman parhaat karvanaamat.

Aivan ihania ja maailman kauneimpia kattimatteja olivat. Niinhän jokainen kissanomistaja omistaan tietenkin sanoo. Leevi eli 17-vuotiaaksi ja Vilperi 18-vuotiaaksi, joten pitkän ja hyvän elämän kumpikin saivat viettää. Tällä hetkellä taloudessamme ei ole kissaa, mutta toivottavasti joskus vielä on. Juuri nyt emme vietä kotona niin paljoa aikaa että haluaisin näihin kiireisiin uutta kissaa ottaa.

Kissakahvila Purnauskis korjasi tänään kissanrapsutusvajauksen. Kahvilassa asustaa 7 kissaa ja vieraat kahvittelevat kissojen ehdoilla. Jos on tuoli varattu niin voi voi, saat juoda kahvisi seisten :)

Monivarpainen Evo oli jo vanha tuttu, kävin nimittäin ensimmäisen kerran Purnauskiksessa jo marraskuussa. Evolla oli päiväuniaika, käänsi kylkeä viereisellä tuolilla koko kahvittelun ajan.Kahvilassa oli kaksi uutta tuttavuutta, Viiru ja Lumi

Viiru oli hyvin leikkisä, eloisa ja rohkea kissa. Hyppäsi välillä jonkun syliinkin vastaanottamaan välirapsutukset. Sitten taas meno jatkui, Viiru tuntui olevan yhtä aikaa joka puolella kahvilaa.Viiru on nimensä mukainen, viirullinen kissa.

Lumi on pikkuinen pentu, täytti tänään puoli vuotta samoin kuin jo viime vierailulla tapaamani Nurrikin. Ei oikein millään meinannut saada vilkasta pentua kuvattua kun koko ajan oli leikittävä.


Nanosekunti paikallaan ennen seuraavaa singahdusta.

Lumi-kissan nimi on myös hyvin kuvaava, kaunis valkoinen turkki, pikanttina säväyksenä tummanharmaat laikut kyljessä ja hännässä. Mikäli ehdin Lumin juoksenteluilta oikein nähdä.


Kissa ja hiiri.

Evo ei jaksanut nuorempien telmimisestä välittää, kun on päiväuniaika niin on päiväuniaika.

Välipesu täytyy suorittaa, ilmeisesti useat silittäjät ovat sotkeneet turkin.


Korvat huuhkaja-asetuksella kun väsyttää
mutta pitää silti kuunnella jotakin.

Kahvilaan oli tullut uutuutena akvaario. Siellä uiskenteli kääpiöpallokaloja, Viiru piti niistä tarkkaa vahtia. 


Viiru laskee kaloja.

Kävihän sitä akvaariota muutkin toljottamassa. Nurri katseli hyvän tovin kissojen telkkaria.


Mistä näitä akvaariontuijottelijoita oikein riittää...

Tällä kertaa kuviin eksyi vain osa kissoista, ne, jotka tulivat tällä kertaa tekemään lähempää tuttavuutta. Loput kissat, Micu, Albi ja Kössi olivat unten mailla omissa koloissaan tai eivät muuten olleet niin seurustelutuulella. Sellaistahan se kissan elämä on, kissathan taitavat nukkuakin viitisentoista tuntia päivässä. Ai mitä elämää :) Käykää kissaihmiset kissakahvilassa, se on hauska paikka!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti