sunnuntai 23. maaliskuuta 2014

Raju tilitys

Ilta-Sanomien juttu on nyt luettavissa nettiversiona täällä.

Olipa taas hassunhauskaa löytää itsensä lehdestä. Tai Manageri sen löysi, kun Stubb oli julkaissut jutusta tweetin. Meinasi mennä aamukahvit väärään kurkkuun, sitten taas nauratti.

"Onnistuuko sinulta?" Raflaava, haastava, hyvin iltapäivälehtityyppinen otsikko. "Näin sohvaperunasta tuli himoliikkuja". Vastakkainasettelu sopii sekin hyvin lehden tyyliin. No, nää on näitä. Klikkaustaisteluahan se vain on. Onneksi tässä ei kuitenkaan ollut mitään raju tilitys, katso kuvat tai mitä tuli tehdyksi -tyyppistä otsikointia :)

Sain jutun etukäteen luettavaksi ja teinkin siihen paljon korjauksia, puhelimella pikaisesti tehdyssä haastattelussa nyt vaan tulee virheitä ja väärinymmärryksiä. Jutun alkupuolelle oli yksi kappale lisätty jälkeenpäin, ja siinä oli onnistuttu sanomaan, että triathlonharrastajat, minä mukaanlukien, ajellaan hybridipyörillä. "Hän ei ole suinkaan ainoa aktiivisesti hybridipyörän selässä viihtyvä suomalainen". Kyllä varmasti suomalaiset hybridipyörän selässä viihtyvät, mutta ei varsinaisesti tämän lajin parissa ainakaan alkuvaiheen jälkeen. Mainitsin kyllä haastattelussa sanan hybridi, kun sanoin, että hankin ensin hybridin työmatkapyöräksi, pyöräilyn piti tukea juoksuharrastustani. Kun sitten aloin opetella uimaan ja päätin alkaa harrastamaan triathlonia, hankin maantiepyörän. Kävin yhdessä triathlonkisassa hybridillä. Näin ne vaan menee asiayhteydet ja ajanjaksot helposti sekaisin. Hybridi- sana taisi olla vain jäänyt toimittajan mieleen, ja siitä se sitten juttuun putkahti.

Vahvistan vielä, että ajan tällä hetkellä maantiepyörällä. Vuonna 2011 hankkimani italialainen orhi on Bianchi C2C Via Nirone. 

Kuva löytyi täältä.
Italialainen orhi on palvellut minua hyvin ja luotettavasti. Hän ei ole ihan täydellinen, mutta meille on syntynyt hyvä suhde. Siitä kiitokseksi hän pääsee pian ajelemaan kotimaisemiinsa Italiaan. Me menemme yhdessä Toscanaan pyöräilemään, luulen että nautitaan siitä molemmat kovasti!

Päivän knoppitieto: Via Nirone -mallin nimi tulee siitä, että Bianchi-niminen tyyppi perusti vuonna 1886 pyöräkaupan Milanoon Via Nirone -nimiselle kadulle.

Luitteko tänne asti? Huomasitteko, että minäkin kalastelin klikkauksia houkuttelevalla otsikoinnilla.

2 kommenttia:

  1. Luin loppuun asti, ihan siksi koska luen aina nää sun postaukset loppuun asti. Mutta ärsyttävä virhe toi hybridihomma.

    VastaaPoista
  2. No, taas muistetaan kuinka luotettavia lehtijutut on... Kaikenlaisia virheitähän niissä on koko ajan, niitä ei vain huomaa jos ei tiedä.

    VastaaPoista