tiistai 14. tammikuuta 2014

Villahousua jalkaan, nyt tuli talvi!

Tuli lunta, tuli kylmä. Hiihtokelejähän tässä on odotettu mutta taas kaikki käy niin nopeasti että en ehdi sopeutua. Plussalta melkein miinus kahteenkymmeneen. Brr, palelee nyt niin että hrr. Ulos ei ole tehnyt yhtään mieli, mutta kaunista siellä on. Ihmeellistä nähdä sinistä taivasta ja aurinkoa pitkästä aikaa! Noo, kyllä se kylmyyskin tästä. Kaikkeen tottuu sanoi pässi kun päätä leikattiin.


Sunnuntaina oli aamulla lumi maassa ja valoisaa.

Viikon sääennuste on auringon juhlaa!

Sunnuntaina alkoi olla niin kylmä, että Pyhäjärvi meinasi mennä jäähän, jäälauttoja kelluskeli järvellä, välillä tuuli hajotti ne, sitten ne kasaantuivat taas. Taivaalta hiljalleen leijaileva lumi jäi hauskasti jäälauttojen päälle. 


No meneekö se jäähän vai ei?
Maanantaiaamuna järvi oli jäässä. Tänä talvena ensimmäisen kerran järvi jäätyi 10. joulukuuta - tosin vesi velloi vapaana jo seuraavalla viikolla kun tuli taas lämmintä.


Juu, maanantaina oli jäässä. Näsijärven ennustetaan jäätyvän tänään.

Aamulehti uutisoi, että Pirkanmaalla pääsee neljässä paikassa hiihtämään. Tänä iltana pitäisi päästä Kauppiin 800 metrin ladulle hiihtämään. Pakkasta on nyt -19 astetta, joten latu saa nyt olla. Menen uimaan :)

Siinä voisi tarjeta juoda kuuman kaakaon jos olisi pukeutunut kuin jäänavalle.

Viikonloppuna urakoin trainerilla sisällä kahden tunnin treenin. Siitä pitäisi kyllä saada jonkinlainen kunniamerkki, kyllä se niin tolkutonta puuhaa on. Manageri lähti hurruuttelua karkuun, sanoi käyvänsä pesemässä auton. Ajattelin, että poljen sen aikaa kun autonpesureissu kestää. Sehän kesti ja kesti kun oli ollut jonoa... Jouduin sitten reilu puolitoista tuntia pyöräilemään, ja siitä oli sitten ihan sama polkea enää vähän lisää niin sain 2 tuntia täyteen. Katselin leffaa. Mainostauot olivat kikkailua varten, joko kampinopeutta lisää niin maan perusteellisesti tai vaihtoehtoisesti isoa vaihdetta päälle ja putkelta polkien. En muistanutkaan että mainostauot ovat niin pitkiä.

Niin että kyllä hiihtokeli on enemmän kuin tervetullut!

2 kommenttia:

  1. Kiitos latuvinkeistä. 2 tuntia trainerilla - kunnioitusta! Kyllä meikulla kovin into talttuu jo kolmessa vartissa ja mieleen tulee sillä hetkellä mielekkäämmältä tuntuvia vaihtoehtoja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, kyllä mun pakkasen- ja kylmänarkuus alkaa taittua kun miettii kumpi parempi, pyörä sisällä vai hiihto ulkona :)

      Poista