lauantai 4. tammikuuta 2014

Menin metsään

Vuosi alkoi syklolenkillä. Syklolla, ilman nastoja, tammikuussa. Enpä ole tällaista ennen nähnyt. Torstai-iltana flunssa tai jokin pöpö kuikuili nurkan takana. Manageri oli kuumeessa, joten en tiedä oliko se myötätuntoväsymystä, mutta olin tosi väsynyt ja nuutunut. Aikani kuulosteltuani päätin jopa jättää illan uintitreenin väliin. Se oli varmaan viisasta, koska perjantaina olo oli taas normi. Töiden jälkeen kävin salillakin.

Tämän päivän treenin odotusarvo ei ollut korkea. Sää oli ihan tylsä, tuulinen ja harmaa enkä oikein keksinyt mikä olisi innostanut. Päätin, että menen sauvakävelemään, ihan vähän vaan niin tulee edes ulkoiltua. Kas, siitähän tulikin aivan loistava 2,5 tunnin treeni hyvällä mielellä! Niin se vaan aina kannattaa lähteä vaikka ei huvittaisikaan.

Lähdin sauvailemaan latupohjia pitkin, mutta meninkin metsään. Oli polkua ja pehmeää alustaa tarpoa. Metsässä ei tuullut, oli rauha maassa ja ajatuksilla tilaa.


Kas Mikki Hiiri mättähältä mättähälle käy
Poikkeilin leveiltä poluilta pienemmille ja löysin monta mukavaa maastopyöräpolkua. Alamäkeen menin rauhassa, tavalliset lenkkarit olivat maastossa aavistuksen liukkaan tuntuiset, mutta ylämäkeen vedin spurtteja niin tuli tehtyä pientä intervalliakin.


Tähän ylämäkeen voi kiihdyttää
Koko ajan mietin, että onko juuri tämä polku sellainen, että uskaltaisin tulla maastopyörällä kokeilemaan... Jonain päivänä uskallan.


Metsän vihreä rauhoittaa
Maasto oli tuttua hiihtomaastoa, mutta kun poikkesin pois polulta, tuli yllätyksiä vastaan: siellähän oli järviä ja kaikkea mitä en ollut ladulta nähnyt.


Tämä on Pikku-Ahvenisto. Siellä oli laavukin mutta makkaraa ei ollut mukana.
Tämä on Julkujärvi.
Pirkan hiihdon viimeinen huoltopiste
Julkujärven kohdalla on Pirkan hiihdon viimeinen huolto, ja siitä lähtee ikuisuuden kestävä ylämäki. Fiilistelin hiihtoa ja mäkeä ottamalla terävän spurtin mäkeä ylös. Yhtä lailla kamalan pitkältä se tuntui juostenkin. Vaikka kuvassa ei näytä miltään.


Puut sikin sokin
Lenkkarit vähän kastuivat tarpoessa, mutta se ei pahemmin haitannut. Vasta parin tunnin kohdalla tuli mieleen, että onpa hyvä että olen menossa jo autoa kohti ja kohta saa kuivat sukat jalkaan.


Heinäseipäitä en varsinaisesti odottanut tänään näkeväni.
Lehdessä luki, että talvi saatetaan perua. Toivon, että uutinen ei pidä paikkaansa ja saadaan vielä lunta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti