sunnuntai 5. tammikuuta 2014

Uusia juttuja

En etsinyt uusia kujeita, mutta ne tuntuivat löytävän minut. Ainahan sitä tulee mietittyä, miten voisi voida paremmin. Miten löytää itselle parhaiten sopivat asiat: ruoka, lepo, liikunta, kaikkien näiden combo ja ajoitus.

Reilu vuosi sitten kävin Optimal Performancella mittaamassa hormonitasapainoa ja ravinto- ja salivalmennuksessa. Sain sieltä kullanarvoisia neuvoja. Hyvinvointini isot suuntaviivat ovat sieltä peräisin ja ne olen todennut erittäin hyvin toimiviksi. Enemmän proteiinia, enemmän kasviksia, enemmän unta, vehnä pois, sokeri pois ja hiilihydraatit liikunnan jälkeen. Noilla yksinkertaisilla opeilla olo on paljon parempi kuin ennen.


Aamupäivän valoilmiö. Itse aurinko!
Olin sattumalta törmännyt jo viime vuoden puolella muutamaan otteeseen oman veriryhmän mukaiseen ruokavalioon. Aihe vähän kiinnosti (niin kuin monetkin asiat kiinnostavat mutta kaikkeen mielenkiintoiseen ei vaan ehdi perehtyä), mutta en tutustunut siihen enempää. Kirjastossa osui vastaan Peter J. D'Adamon kirja Syö oikein oman tyyppisi mukaan. Nappasin sen mukaan selailtavaksi.

Luntakin oli ilmestynyt maahan yön aikana.

Ajatuksena on, että veriryhmällä on vaikutusta siihen, miten ihmisten kannattaisi syödä voidakseen hyvin. Evoluutio sanelee tähän ohjeet, erilaiset veriryhmät ovat kehittyneet erilaisissa olosuhteissa. Tieteellisestihän tämä on täyttä humpuukia, mutta aika mielenkiintoista silti. 


Pilvet peittivät auringon ja taas on normiharmaata.

Omaan nilkkaan kolahti se, että kasvisruokavalio sopisi minulle parhaiten (A-veriryhmä). Liha on suorastaan haitallista. En ole koskaan erityisesti rakastanut pihviä ja punaista lihaa, olen kyllä syönyt, halunnut syödä ja halunnut tykätä. Onhan se nyt hyvää ja laadukasta proteiinia. Aina melkein kuitenkin mieluummin valitsen kalaa tai jotain muuta. Jotenkin vasta nyt aloin ajattelemaan, että ei kai minun ole pakko väkisin yrittää pitää lihasta. Se proteiinin saanti on vaan mietityttänyt, enkä ole oikein osannut valmistaa mitään kasvisruokiakaan.

Tästä inspiroituneena ostin mung-papuja, liotin ne ja valmistin ruuaksi - tuli ihan järjettömän hyvää eikä ollut edes vaikeaa!

A-veriryhmän tyyppi reagoi stressiin haitallisesti (kukapa ei?), liikunnaksi suositellaan erityisesti joogaa ja meditaatiota. Olen pitkään pohdiskellut, että jooga ja meditaatio sopisivat hyvin triathlonharrastuksen tueksi, mutta en ole tehnyt asian suhteen mitään. 

Bongasin facessa kaverin jakaneen tiedon, että joogakoulussa nimeltään Ong Namo on loppiaisena avoimien ovien päivä. Ajattelin, että nytpä vihdoin menen kokeilemaan joogaa. Huomasin, että kun sivulla on tietty määrä tykkääjiä, nopein ilmoittautunut saa yhden kuukauden jäsenyyden. Minua onnisti ja sain sen kuukausijäsenyyden! How cool is that! Jännittävää tulee olemaan, en ole nimittäin koskaan käynyt oikeassa joogassa. Gogolla aikanaan käymiäni joogatunteja en laske oikeaksi joogaksi.


Sorsat uimassa parkkiin.

Mielenkiintoisia asioita sattunut tähän vuoden alkuun. Suunnitelmissa on testailla lisää kasvisruokia ja toivottavasti löytää lisää mieleisiä ja helppoja ainesosia (ne "hankalat" pavut!) ja reseptejä omaan keittiöön. Suunnitelmissa on nähtävästi myös joogailla. Toivottavasti jooga avaa kireitä lihaksia, opin rauhoittumista ja ehkä jopa meditaatiotakin.

Ong Namossa on nähtävästi kundaliinojoogaa - ensin pitänee tutustua siihen, että mitä se kundaliinijooga oikein on. Onko se kenellekään tuttua?

Jooga, näin se menee!
Kuva

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti