lauantai 22. marraskuuta 2014

Lunta tupaan kiitos


Ei tullutkaan Pirkanmaalle lunta, vaikka eilen piti. Voi miten maailma muuttuu, enpä olisi jokunen vuosi sitten uskonut, että odotan lunta! Lunta en ole erityisemmin koskaan kaivannut paitsi nyt kun ymmärrän, että hiihtäminen on kivaa. En ole koskaan odottanut hiihtämistä niin paljon kuin nyt. Se on niin mukava ja helppo tapa tehdä talvella pitkät treenit. Pyörällä palelee kylmässä ja juostakaan ei koko ajan voi, niin hiihtäminen kyllä sopii talveen kuin nenä päähän. 

Elämäni toista kertaa vapaan suksilla. 
2011 tammikuussa.

Viime talvena hiihdin kokonaista 2 kertaa. Ensimmäisen kerran ihan luonnonlumella itsenäisyyspäivän tienoilla, kun lunta satoi ja Kaupissa oli oikeinkin hyvä baana Kaupista Niihaman majalle. Sitten lumi suli pois. Toisen kerran hiihdin tammikuussa Kaupissa tykkilumiladulla kerran. Se oli vähän liian jännittävää kun pohja oli vähän jäinen, maasto mäkistä ja hiihtäjä taitamaton.
Toisaalta kyllähän nyt jo Pirkanmaalla hiihtämään pääsee tykkilumiladuilla:
-Lempäälä, kertalippu 8€
-Valkeakoski, maksuton (ymmärtääkseni, korjatkaa jos olen väärässä)
-Nokia, kertalippu 8€


Tammikuussa 2012 osasin jo vähän paremmin hiihtää.

Maanantaina avattiin Lempäälän tykkilumilatu. Ladun pituus on nyt 1050 metriä.

Tiistaina avattiin Valkeakoskella tykkilumilatu. Ladulla on pituutta 750 metriä. "Latu on maksuton", lukee Valkeakosken sivuilla.

Tänään avataan Nokialla tykkilumilatu Koukkujärvellä. Latua on valmiina 600 metriä.
Facebookin Latutilanne-sivustolta löytyy ajankohtaista tietoa latujen kunnosta.

Jämillekin tietenkin pääsee hiihtämään putkeen, kertamaksu 13 euroa. Putkella on pituutta 625 metriä, eli lenkin pituudeksi tulee 1250 metriä.


Tamppaus on myös triathlonistin talviurheilulaji! 
Lumista jyrkkää rinnettä ylös vaan porukalla :)

Onhan näitä hiihtomahdollisuuksia onneksi. Seurailen vielä tilannetta, olen niin huono hiihtäjä että en mielellään menisi lyhyelle ruuhkaiselle ladulle tientukkeeksi. Pitäisi päästä rauhassa harjoittelemaan. Peukut pystyyn, että lunta saadaan!

Treeniohjelmaan hiihtoa on merkitty vasta kuukauden päähän. Sain siis oikean treeniohjelman, josta olen äärettömän iloinen. Valmentajalla on aikaa rajallisesti ja treeniohjelman haluavia olisi jonoksi asti. Valmentaja ei tree treeniohjelmia maksusta, vaan taustalla on aito halu auttaa tavoitteellisia urheilijoita, jotka käyvät säännöllisesti yhteistreeneissä ja joiden vahvuudet ja heikkoudet ovat tuttuja. Ohjelma on siis räätälöity hyvin henkilökohtaisesti. Pahoin pelkään, että Vormisto-valmentaja taitaa tuntea vahvuuteni ja heikkouteni paremmin kuin minä itse...

Nyt on viikko säntillistä treeniä takana, ja onhan tämä vähän erilaista kuin omat pikku treenilöiset ovat olleet. Epämukavuusalueella olen käynyt enemmän ja toisaalta taas kevyet lenkit ovat olleet todella kevyitä. Oma puuhastelu on ollut kokonaisuutena tasaisempaa. Nyt olen nähtävästi ottanut askeleen puuhastelusta oikeaan treenaamiseen. Olen innoissani ja uskon, että kehittymiseni on nyt nopeampaa kun ohjelma on järkevä.

Tämä viikko oli aika hurja aloitus, on ollut hapokasta uintitreeniä, aamulenkkiä, hinkuvahengityksistä juoksua ja lihaskipua. Ihanaa!

Talvi olisi jo tervetullut.
Tekstin kuvat ovat edellisiltä talvilta, kun olemme saaneet nauttia lumesta.

2 kommenttia:

 1. Se on kiva kun on oikeeta treenimeininkiä.

  Lunta ehtii vielä hyvin tulla, mää ainakin uskon, että tänä vuonna sitä tulee riittävästi. Viime talvena en päässyt hiihtämään ainuttakaan kertaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä haluan myös uskoa, että tulee lunta ja oikea talvi.

   Poista