maanantai 30. joulukuuta 2013

Pyhien jälkeen

Joulusta on selvitty ja uusi vuosi on ovella. Joulun sää oli harmaa kuin tontun nuttu. Vettä satoi. Muistan kyllä mustia jouluja, mutta tällaista vesisadetta en muista. Lämmintä oli parin asteen tienoilla.


Useana päivänä tuuli kovasti.
Tampereen keskusta keskellä päivää. Jouluvalot yrittävät vähän valaista.
Kaunistahan siellä on harmaallakin säällä.
Joulupukki tiesi että menen Berliiniin.
Enemmän väriä löytyi Berliiniaiheisesta palapelistä. Televisiotorni Fernsehturm, Voitonpylväs Siegessäule, Trabant, vaakunakarhu Berliner Bär ja tietenkin Brandenburgin portti Brandenburger Tor. Sitä kohti toivottavasti saan syyskuussa 2014 Berliinin maratonilla kipittää huimaa loppukiriä!

New York, Big Apple.
Toinenkin matkustusaiheinen palapeli on koottu. Tuollaiset palapelit, joissa on puolet taivasta, pitäisi kieltää. Saatan koota tuontyyppisestä vain osan ja jättää taivaan kokoamatta - en näe mitään mieltä sovitella samanlaisia sinisiä paloja yhteen. Tällä kertaa otin homman kärsivällisyysharjoituksena ja pistelin palat loppuun asti. Oikeastaan halusin nähdä, onko paloja oikea määrä, ensimmäistä kertaa elämässäni nimittäin kävi niin, että 2 reunapalaa oli tuplana. Puuttukohan joltakulta nyt ne 2 palaa?

Petteri Punakuono. Pötkylä oli joulupukilla lainassa kun reki luistaa asfaltilla niin huonosti.
Tässä on meidän Pötkylä. Uusi perheenjäsen :) Sinne mahtuu pyöriä vaikka useampikin kappale ja muutkin treenikamat. Triathlonauto.

Behind every Ironman there is a strong vehicle. Kuva on täältä.

Treeniä tuli joulun aikaan ihan normaalisti. Aatonaattona oli vielä Pirkkahallin juoksu + pyörä-juoksutreeni. Treenit olivat poikkeuksellisesti keskellä päivää, olipa harvinaista herkkua kerrankin mennä treeneihin kiireettä ja treenata virkeänä! Ihan toista kuin työpäivän jälkeen.

Jouluaattona oli lepopäivä, ajeltiin kotikotiin maalle. Joulupäivänä vierailtiin anoppilassa, ja sinne pääsee mukavasti juosten kahtakin eri reittiä. Valitsin laiskuuttani lyhyemmän reitin, 13 kilometriä. Ihan hyvä ratkaisu, juoksu ei nimittäin juurikaan kulkenut. Taisi olla jalat vielä väsyneet maanantailta.

Tapaninpäivänä olen perinteisesti (nyt jo kolmatta vuotta) käynyt uimassa. Pyynikin uimahalli oli ainoa joka oli auki, sinne siis. 

Tapaninpäivän valoilmiö! Itse aurinko!
Pyynikille mahtui aika hyvin uimaan. Vähän joutui omaa uintia säätämään, mutta kyllä se siitä. Uin tasaisesti matkaa 2,5 kilometriä, se oli helpointa kun joukossa oli sammakkouimareita ja ohitellakin piti. Tai oikeastaan en viitsinyt paljoa ohitella kun oli niin paljon vastaantulijoitakin, jäin mieluummin altaan päähän odottelemaan, että hitaammat saavat uitua melkein 50 metriä ja lähdin sitten vasta. Ja sama uudestaan kun joku tuli varpaat edellä vastaan. Menihän se niinkin :)

Joulun jälkeen olen ehtinyt jo sauvakävellä ja pyöräillä. Tajusin eilen, että en varmaankaan ole koskaan elämässäni pyöräillyt ulkona joulukuussa. Kun pitäisi hankkia ne nastarenkaat ja on kylmäkin jajaja... No eilen ei tarvinnut nastarenkaita eikä ollut kylmä. Hyvin tarkeni ajaa reilun kahden tunnin lenkin.


Meidän vakkarivieras. Nopea käänteissään.

2 kommenttia:

  1. Joo kyllä näillä keleillä mun nastat kuluu renkaista voi voi voi. Mutta hieno toi Berliinipalapeli.

    Mää oon harrastanut tommosia palapelejä viimeksi joskus teininä, mutta nyt on alkanut tehdä mieli ostaa joku ja koota kun oon Facebookissa nähnyt että muutkin niin tekevät. =)

    VastaaPoista
  2. Palapeli on kyllä hauska ajanviete.Pitää vaan olla kiva kuva että on mielekäs koota.

    VastaaPoista