sunnuntai 17. toukokuuta 2015

5 tunnin lenkillä ehtii miettiä miten lausutaan Saucony

Tänään oli ohjelmassa taas pitkää treeniä. 4 tuntia pyörää ja päälle tunti juoksua, koko setti hyvin maltillisilla sykkeillä. Pyörällä sykkeen piti olla 125, se on kyllä melkoista hitailua ja tuntuu että tampereen seudun kaikki fillaristit painaa letkassa ohi :) En anna sen haitata, luotan siihen että hiljaa hyvä tulee. 

Sää oli ihan kiva reilu kymmenen astetta, toki lämpimämpikin jo tähän aikaan vuodesta kelpaisi. 

SUP valmiina lähtöön.

Ajelin saman lenkuran kuin mitä torstainakin porukalla ajettiin (edellinen postaus), laskeskelin, että saatan jopa ehtiä sen neljään tuntiin ajaa vaikka sykkeen piti olla matala. Sehän menikin melkein nappiin, 3 h 50 min oli saldona kotiovella, 87 km. En lähtenyt ajamaan kymmenen minuutin sakkolenkkiä lisäksi, ei tämä niin vakavaa ole. 

Maalaismaisemaa

Pyörän päälle juoksuun. Laitoin jalkaan uudet Sauconyt, ja ne on nyt hyväksi todettu! Aluksi oli vähän säätämistä kun lenkkareissa oli nauhat ja solmin ne liian tiukalle, piti pysähtyä löysäämään. Juoksen mieluusti pikanauhoilla enkä yleensä säätelekään niitä yhtään. Maratoninkin juoksin pikanauhoilla. Onkohan se tottumiskysymys, muistelen että ennen kuin olin pikanauhoista kuullutkaan, lenkkareitten solmiminen oli oikea ohjelmanumero. Ei saa olla liian kireällä eikä liian löysällä. Nykyään pikanauhoilla kireys on aina hyvä.


Näkyvät tossut on ainakin!

Lenkkareita ostaessani Saucony oli minulle aika lailla tuntematon merkki. Olen tykännyt juosta New Balanceilla, Adidaksilla ja On Runningeilla - en sentään yhteen merkkiin ole jämähtänyt. Myyjä jutteli minulle sausoneista ja olen nyt monta päivää itsekseni ihmetellyt että ei hyvänen aika ei kai sitä noin lausuta. Se lausutaan saukoni mun mielestä! Googlasin, ja kyllä ne on saukonit on. Suomalainen versio ääntämisestä siis. Ei taida kukaan Suomessa Nikeäkään lausua niin kuin se kuuluisi - naiki. Saucony lausutaan siis kuin "sock-a-knee". On tämä kai epäselvää muillekin ollut, sen verran monta hassua juttua googletellessa löysin :) Wikipediakin kertoi, että Sauconyllä on joskus lukenut kenkälaatikossa 'sock a knee' muistuttamassa oikeasta ääntämisestä. Tällaisenkin kysymyksen muun muassa löysin:
"How the hell do you pronounce this? You know that sneaker company Saucony? I just bought a pair for working out yesterday, and then i realized that I really have no clue how to pronounce the name. Anyone?"
Googletellessani löysin myös listan: 20 asiaa, mitä et tiennyt Sauconystä (en minäkään). Tässä muutama, tsekkaa loput linkistä jos kiinnostaa:
-merkki perustettiin vuonna 1898 - aika vanha merkki siis jo!
-Sauconyn nimi tulee Pennsylvaniassa sijaitsevasta Saucony Creek -joesta.
-Saucony valmisti aluksi lasten kenkiä. Myöhemmin kenkiä valmistettiin astronauteillekin.
-vasta 1970-luvulla Saucony alkoi herättää huomiota mediassa ja tulla tunnetuksi.
-Sauconyn kengät ovat vegaanisia (!), niissä ei ole käytetty eläinperäisiä materiaaleja.
-The correct pronounciation of Saucony is "sock-a-knee". Muistakaa, ei siis sausoni!

4 kommenttia:

  1. Nimet pitää mun mielestä pyrkiä lausumaan kuten ne oikeasti lausutaan; jostain syystä saan kuitenkin aina kulman kurtistuksia kun lausun Harry Potterin kaverin, Hermioinen, nimen oikein. Suomeksihan hän on Hermo-Jouni ;-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Periaatteessa joo, mää vähän kapinoin tota vastaan ;-)

      Poista