sunnuntai 15. maaliskuuta 2015

On siis kevät!

Tämän päivän treeni oli kahden tunnin pyöräily ja siihen tunnin juoksu päälle. Ilma on ollut mitä keväisin, lämmintä ja auringonpaistetta - ei valittamista.

Edellinen pyöräilykerta olikin joulukuussa, joten kyllähän sitä jo joutikin istumalihaksia pyörän satulaan sovittelemaan. Aina se tuppaa olemaankin yhtä sovittamista ja tänään alla oli cyclocrossini, jonka satula ei ole ihan kaikista mukavin. Onneksi sitä pyörää oli siis vain se kaksi tuntia.

Sain pyöräilyseuraakin, mikäs sen mukavampaa! Maailma paranee kummasti parin tunnin rupattelulla ja siinähän taisi unohtua tehdä muutamat vedotkin mitä sinne leppoisan pyöräilyn lomaan oli sovitettu... Hups, älkää kertoko valmentajalle. Tai ihan sama, luultavasti itse möläytän sen heti huomisissa treeneissä, yleensä tunnustan saman tien jos olen säätänyt muuta kuin mitä treeniohjelmassa lukee. Yleensä en säädä omiani, mutta joskus käy näitä hupsis-juttuja :D

Cyclocrossilla oli mukava rullailla. Oli mukavaa siihen asti kunnes sapelisepeli näytti terävyytensä ja kumi oli taas puhki... Aargh. Ja aina takarengas! Luulen, että kykenisin nykyään ihan itse vaihtamaan puhjenneen sisäkumin - ainakin sykloon johon se on helppo saada paikalleen - mutta suurin tenkkapoo olisi varmaakin takapyörän irrottaminen ja sen takaisin paikalleen saaminen. Se on tyhmää hommaa. Haluaisin olla kiinnostunut pyöräni tekniikasta ja toiminnasta, mutta kun en vaan ole. Välillä koitan jotain opetella mutta pääni on tässä tapauksessa teflonia, ei sinne tartu mitään muistiin. Haluan vaan ajaa! No, onneksi oli sentään ehjä sisäkumi mukana ja taitava treenikaveri vaihtaa sisäkumin varmaan vaikka silmät kiinni.
Pyöräilin kotiin, päättyvän kadun päähän, siinä oli useampikin naapuri leikkaamassa puskia ja puita pihoissansa. Morjestin pyörän päältä ja kohta morjestin samat tyypit uudestaan kun lähdin juoksemaan. Ja sitten vielä kerran kun tulin juoksemasta kotiinpäin. Joskus vaan mietin, että kuinkahan pöljänä minua täällä pidetään. En nimittäin näitten kauempana asuvien naapureitten kanssa ole kuin morjestustuttu, en tiedä ovatko vaikka bonganneet takin selästä Triathlonteam226-tekstin vai pitävätkö vaan kylähulluna :D

Tänään ei ollut oikein juoksupäivä. Juoksu on aina kivaa ja nautin suosikkilajistani, joskus se vaan onnistuu nopeammin ja joskus hitaammin. Nyt taisin alkuun innostua rykäisemään liian kovilla sykkeillä ja loppumatka menikin sitten vähän toppuutellessa ja tuntui että ei kulje mihinkään. Juoksualustakin oli kovin mutainen ja märkä, kastui toinen tossu kun juoksin lätäköstä.

Järvestä alkaa kohta jäät sulamaan. Isoa railoa puskee jo, itse en tuonne menisi kävelemään mutta kyllä siellä pilkkijöitä tänäänkin on nähty.Aamulehti on uutisoinut jäähirviöistä, järven jäälle on syntynyt jääharjanteita. Ihmeteltiin tätä ilmiötä jo ennen hirviöistä uutisointia, meillä on enää tällainen pikkuhirviö rannassa:
Pihassa puskee risujen välistä jotain vihreää, joten kyllä nyt kovin keväältä näyttää. Takatalvea lupaa sääennuste, mutta en suostu uskomaan.4 kommenttia:

 1. Mä aion ostaa pyörän ja sillä ajatuksella herkuttelen tässä sairaslomaillessani :). Joskus mietin, että hankin sen palkinnoksi aikatavoitteisesta neljännestä marasta, mutta päätinkin aikaistaa sitä :D. En varmaan justkaan pysty juoksentelemaan kesällä, mutta luulen että pyöräily vois jossain vaiheessa olla jopa hyvästä nilkalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottomasti hyvä idea aikaistaa pyörän hankintaa! Pyöräillessä ei tule jaloille iskutusta niin voi tehdä treeniä jalkoja säästäen ja peruskunto sen kun vaan salakavalasti kehittyy. Sun loukkaantumisessa pyörä olis varmaan kova juttu siinä vaiheessa kun pääset aloittamaan kuntoutuksen. Lempeää liikuntaa. Nyt vaan kartoittamaan fillarivaihtoehtoja! Cyclocross on aika kivan monikäyttöinen pyörä, siihen voi laittaa talveksi nastarenkaat ja kesällä voi taas käyttää ihan kapeita renkaita niin siitä tulee hyvin maantiepyörämäinen ja pääsee kovaa. Normirenkailla voi ajella sit nää välikaudet asfaltilla ja huoletta sorateillä.

   Poista
  2. Joo, juts cycloo oon suunnitellut. Hyvä kuulla, että oot sitä mieltä, sillä moni maantiepyöräilijä on sitä mieltä, että maantiepyörä.. Oon kuitenkin ite ajatellut, että cc palvelee mua just em. asioiden vuoksi paljon paremmin. Lisäksi haaveilen myös pyöräretkeilystä.. Maantiepyörä olis ihan liian "rajoittava" tämänhetkisiin tarpeisiin ja toisaalta jos joskus innostun esim. triathlonista, niin ihan varmana pyöräilyosuudet menee cyclollakin :).

   Poista
  3. Sitten kun ihan tosissaan innostuu jostakin lajista, niin luultavasti haluaa hankkia juuri siihen parhaiten sopivan välineen. Mä menin ekan triathlonini hybridipyörällä, sitten kolme vuotta maantiepyörällä ja viime kesäksi vasta hankin triathlonpyörän. Kyllä kaikilla hyvin eteenpäin pääsi! Cyclo mulla on näitä rospuuttokelejä varten ja työmatkapyöräksi. Mutta joo, kun kaikkia pyöriä ei voi eikä kannata hankkia kerralla niin cycloa pidän tosi järkevänä hankintana koska siitä on niin moneen. Ja hei, triathlonista kannattaa innostua ;-) Uintikin on tosi kiva laji, vedessä palautuu huomaamatta jalat niin taas jaksaa pyöräillä ja juosta.

   Poista