sunnuntai 22. maaliskuuta 2015

Jäätävä 4+1

Sää se vaan muuttuu. Viikko sitten kun kirjoitin, oli niin keväistä, niin keväistä. Nyt on pari päivää jäätävän kylmä tuuli ja tälle päivälle luvattiin vielä lumisadetta. Ihmeissäni olinkin tänä aamuna, että mitä teen kun treeniohjelma tarjosi neljän tunnin pyörää ja siihen tunnin juoksua päälle. Pakkastakin oli. En ole koskaan pyöräillyt pakkasella. Vaihtoehtoja olin punninnut jo pari päivää:
-vaatetta päälle niin paljon kuin löytyy ja ulos pyöräilemään. Tarkenenko siltikään?
-pyöräily sisällä trainerin päällä. Ei, pää ei kestä neljää tuntia.
-pyöräily ja juoksu Pirkkahallissa. Ei, sinne ei urheilemaan pääse kun siellä on messut.
-pyöräilyn vaihto hiihtoon, hiihto tykkilumilatupätkällä Nokialla Koukulla. Kyllä siinäkin muutaman kilometrin pätkä vaan neljässä tunnissa tutuksi tulee.
-pyöräily ulkona niin kauan kuin tarkenee ja sitten kun jäätyy pystyyn niin juoksemaan. Treeni jää vajaaksi. Ei ole vaihtoehto.
-pyöräily ulkona, sitten kun jäätyy pystyyn niin siirtymä sisälle trainerin päälle.

Päätin lähteä matkaan ensimmäisen ja viimeisen vaihtoehdon yhdistelmällä (vaikka kyllä hiihtokin siellä jonkinlaisilla sijoituksilla vielä pitkään oli mukana). Traineri vaan valmiiksi jos tulee pakottava tarve siirtyä sen päälle (eli syväjäätyminen).

Olin jo lähdössä, mutta kas, pyörän takarengas oli tyhjä. Keskiviikkona olin käynyt kolmen tunnin lenkuralla hyvin varautuneena kahdella sisäkumilla, mutta rengasrikkoa ei tullut. Tai olihan se jossain loppumatkasta sitten tullut ja gummi oli päivien mittaan hiljakseen tyhjentynyt. Vaihtohommiin siis! Olen ihan pikkuriikkisen ylpeä itsestäni kun suuremmitta mutinoitta ihan itse irroitin takarenkaan ja vaihdoin sisärenkaan. Muutaman neuvon ehkä otin Managerilta vastaan ;-) Pumppasin sisärenkaaseen ilmaa ja pum se räjähti. Edelleen suuremmitta mutinoitta jatkoin hommia ja vaihdoin uuden sisäkumin. Luulen, että olin saattanut laittaa sisurin huonosti paikoilleen kun se siitä venttiilin vierestä poksahti. Nää hommat pitää varmaan oppia kantapään kautta :-/ Siinähän sitä rutiinia tulee kun vaihtelee. Onneksi olin kotona lämpimässä! Toinen sisäkumi pysyi ehjänä ja sain takarenkaankin pyörään kiinni. Mutta mitäs sitten, kaikki varakumit oli nyt käytetty, uskallanko lähteä matkaan jos kumi puhkeaa taas? 

Päätin, että soitan sitten taksin jos olen jossain hevon kuusessa rengas puhki. Matkaan vaan, urheilukaupat aukeaa kahdeltatoista. Ajelen jotain kautta niin että olen urheilukaupan oven takana kahdeltatoista. Saanpahan sieltä varakumin matkaan jos siihen asti renkaat pysyy ehjänä.Sportia-Pekan kiva myyjä tuli ulos asti katsomaan millaisen sisäkumin tarvitsen. Ja mikä venttiili siinä pitää olla. Kaikenlaista sitä pitäisi itse muistaa.

OOTD eli päivän asu oli sellainen, jolla en menisi pankkiin asioimaan. Ihmeen hyvin kyllä loppujen lopuksi tarkenin vaikka välillä oli jäätäviä hetkiä. Asuun kuului tekninen kerrasto alle, talvipyöräilyhousut, irtohihat, fleece, pyöräilytakki, lämpimät sormikkaat ja päälle rapuhanskat, neopreenisukat ja pyöräkenkien päälle kengänsuojat, buffi ja kommandopipo. Komeeta! Olin sen verran hyvin naamioitunut, että kun tapasin pari tuttua matkalla niin piti esittäytyä. Kai mut puheesta tunnisti kun vastasivat :)


OOTD. Päivän asu.

Sen verran vilpoisaa oli, että päätin että pysähdyn Rajasillan kahvilassa kahville. Tai kaakaolle, jotain lämmintä teki mieli. Ja oikeastaan alkoi olla nälkäkin, voisin ottaa pullan kun treeniäkin on vielä jäljellä. Polkiessani mietiskelin että kahvi vai kaakao, korvapuusti vai voisilmäpulla. Melkein ne maistuivat jo suussa, mutta siellä ne olivat visusti telkien takana. "Kahvila on auki maanantaista perjantaihin".


Kahvila oli kiinni, voi mikä pettymys.

No niin. Nautiskelin sitten siinä kahvilan vieressä energiageelin - jossa sentään oli kofeiinia - ja puolikkaan energiapatukan sekä join jäähileistä vettä. Melkein sama kuin se mistä haaveilin.
Kyllä niilläkin energiat kivasti koheni ja loppulenkki meni vaivatta. 

Aurinko pilkahti muutamaan otteeseen päivän aikana.

Kun olin pyörällä kotipihassa, tuli yhtäkkiä tunne että onkos tässä pyörässä nyt kaikki hyvin. No ei ollut kun kumi oli taas puhki. Miettikää mikä tuuri, paluumatkalla kotipihassa kymmenen metriä kotiovelta! :D

Muutama lumihiutaleen tapainen yritti laskeutua iltapäivällä maahan, mutta vähän huonolla menestyksellä. Juoksulla aurinkokin pilkotti muutaman hetken verran. Juoksu se on aina suorastaan hurjan kivaa pitkän pyörän päälle! Ihan hullua, luulisi että sitä on ihan väsynyt mutta minulle tulee jokin energiapiikki kun pääsee pois pyörän päältä ja käyttämään eri lihaksia.

Treenin jälkeen pääsin vaihtamaan sisäkumin kolmatta kertaa tänään. Se alkaa kuulkaa sujua.


Näin sujuu sisäkumin vaihto.
Hitaasti mutta varmasti.

Kyllä on hyvä mieli kun pystyin pyöräilemään ulkona eikä tarvinnut käyttää trainerivaihtoehtoa.

Eilen oli hauska päivä, kun Ninnin Energianurkkauksen Niina tuli Nokialle treeneihin, oltiin yhteydessä ja ex tempore sovittiin tapaaminen. Sitä en kyllä käsitä että miten me ei tajuttu edes yhteiskuvaa ottaa, sen verran harvoin kun kuitenkin nähdään. Oli mukava turista, molempien pääkisa on ensi kesänä Frankfurtin Ironman, joten kyllähän tuota juttua riittää. Niina teki eilen komean uintienkan, käykää kurkkaamassa blogista!

Määräviikkohan se tästä tulla tupsahti, 15 tuntia 20 minuuttia on sunnuntai-illan lukemat. Perusasioitten parissa olen ollut: 7 tuntia pyörää, 4 tuntia juoksua, pari tuntia uintia ja pari tuntia jumppaa. Kiva viikko.

2 kommenttia:

  1. No ei otettu yhteiskuvaa, ei. Bloggaajat matkassa. :D Mietin eilen samanlaista 4h pyöräilyä tuulessa ja tuiskussa yksin polkiessa, että olis kyllä ollu kiva tehdä se yhdessä. Mutta kun ei tajuttu lauantaina tähän varautua. Oli kiva nähdä ja turinoida! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse tunnustan olevani välillä vähän hidas hämäläinen, mutta koitetaan ens kerralla :D Vaikka sekä yhteiskuvaa että lenkkiä!

      Poista