maanantai 5. toukokuuta 2014

Happoja harkkakisassa, harjoitusduathlon 1

Harkkakisassa oli tänään vuorossa duathlon: juoksu 7 km, pyörä 20 km ja juoksu 3,7 km. Aika pitkä matka siis. Varsinkin kun olin mennyt töistä suoraan työpaikan juoksukerhon treeneihin: tunti urheilukentällä radalla kikkailua, ei nyt mitään kovin raskasta mutta kaikenlaista pientä kivaa kuitenkin.

Sieltä sitten kotiin, nopea evästys, karjalanpiirakkaa ja mehua - onneksi söin ne koska unohdin geelit kotiin eli kisan menin ihan ilman lisäenergiaa. Pyörä ja muut kamat kyytiin, vähän kiirekin meinasi tulla.

Juoksu lähti ihan reipasta tahtia, pakkohan se on mennä kun kaikki muutkin. Kaveri rupatteli vieressä, minä en kyennyt juuri vastaamaan. Sitten kaveri lähtikin ja jäin katselemaan kengänpohjia :D Takaakin kuului puhetta, miten nämä ihmiset pystyy puhumaan kun mennään tätä vauhtia. Vauhti siis oli alle viisi minuuttia kilometriltä. Ei todellakaan mitään pitää-pystyä-puhumaan -kyytiä meikäläiselle. En pysty puhumaan, vastaamaan, juurikaan mitään kommunikoimaan.

Juoksusta vaihtoon tullessa olikin jännää kun oli uusi pyörä odottamassa telineessä. Ystävällisesti (vai sarkastisesti?) minulle näytettiin, missä on OMAT välineet. Heh. Tänään oli todella tuulinen päivä, forecan mukaan 5 metriä sekunnissa. Aika lailla jännitti uuden Supin kanssa olla viivalla! Olin päättänyt, että sitten vaan pidän tiukasti kahvoista kiinni ja ajan ylhäältä jos tuntuu siltä. Ja siltähän se tuntui :) 

Tuli siinä vaihdossa muuten mieleen, että apuuva, enhän ole vielä ikinä juonut ajaessa tuon uuden pyörän kanssa. Mitenkähän se sujuu ja vielä tällä tuulella. Hilpaisin tienvierustalle, mistä sai lähteä ajamaan, siinä oli kivasti yksi isompi auto parkissa ja sen suojissa siellä "salaa" hörppäsin urheilujuomaa. Salaa siksi, koska olen joskus aikaisemmin saanut valmentajalta palautetta siitä, että ei vaihtopaikalla juoda. Tosi kivasti homma menikin, kyllähän sen taisi kaikki huomata. Kaiken kukkuraksi säädin lukkopolkimien kanssa ikuisuuden.

Vaihteet välillä löytyivät hyvin, välillä vaihtelin mitä sattuu. Ei ole vielä ihan selkäytimessä, että miten vaihdetaan isommalle ja pienemmälle... Kivastihan tuo pyörä tuntuu kuitenkin liikahtavan, on sellainen kepeä ja vauhdikas! Ei tämän päivän pyörävauhdilla kyllä tarvitse retostella, mutta katsotaan uudestaan vähemmän tuulisena päivänä ja vähän enemmän harjoiteltuani.

Pyörästä juoksuun: ihanaa, pääsee juoksemaan eikä matkaa ole enää kuin nelisen kilometriä! Mutta mistä tulivat pökkelöjalat? Pahimmat pökkelöt jäivät onneksi matkan varrelle mutta kyllä juoksu tuntui hitaalta. Ja mikä vastatuuli oli juostessakin! Aargh mikä epätoivo. Siellä reitillä alkoi jo päässä soimaan Nylon Beatin "Viimeinen" :D

Tulihan se maalikin sieltä vihdoin, ja kyllä se toinenkin juoksu meni viiden minuutin kilometrovauhdin pintaan, hippasen yli. Mutta miten se tuntui niin etanavauhdilta?

Kyllä kai tässä saa olla tyytyväinen, yksi hyvä treeni on taas tehty. Kaikkeni annoin ja toiseksi viimeiseen sijaan se riitti :D Se on hyvä kun treenaa itseään paremmassa seurassa niin pysyy jalat maan pinnalla!

Koko hommaan meni aikaa 1:39:31, tulokset löytyy täältä: klik vaan!


2 kommenttia:

  1. Kauheita pinkojia harkkaduathlon täynnä! :D Sä myös! On kyllä hienoa, kun teillä on noin iso seura ja paljon erilaisia treenejä ja harkkakisoja.

    VastaaPoista
  2. Kyllä on porukassa tosiaan kovia menijöitä :) Juu, se on kyllä mukavaa kun on paljon kaikenlaisia aktiviteetteja. Harmi kun oot niin kaukana, nää on hyviä kovia treenejä.

    VastaaPoista