torstai 26. syyskuuta 2013

Rakastan syksyä

Syksy on ihanaa aikaa: kuulasta, puhdasta, raikasta, värikästä, kosteaa. Omenoita, puolukoita, karpaloita. Uuden alku: kesän kuumuus ja hikoilu on hetkeksi historiaa, nyt saa hengittää raikasta ilmaa. Lämpimiä neuleita, villasukkia ja säärystimiä. Pimeneviä iltoja, kynttilänvaloa ja takkatulta. Lenkille vesisateeseen ja sen jälkeen saunaan lämmittelemään. Kanervia, punaisia ja keltaisia lehtiä. Maastopyöräilyä ja pitkiä juoksulenkkejä. Rauhallisuutta. Peruskuntokausi.Syksy on mieluinen vuodenaika. Tämä saattaa johtua siitä, että olen itse syksyn lapsi, tänään tuli taas vuosi lisää mittariin. Ikäsarja ei vaihtunut, joten numeroilla ei ollut nyt merkitystä. Huono puoli syksyssä on joka puolella vallitseva flunssa ja niiskutus, jolta itse koitan välttyä. Eilen ja tänään on ollut melko vetämätön ja väsynyt olo, voi blaah. Eilen pidin lepopäivän, ja meinaan kyllä jättää tämänkin illan treenin väliin. Myöhäinen uintivuoro ei nyt houkuta, kroppa tuntuu tarvitsevan unta ja lepoa. Jos sitten olisi jo huomenna kunnossa ja lauantaina pääsisi taas juoksentelemaan. On kyllä kuulkaa kamalaa jättää treeni väliin kun ei ole ihan pää kainalossa, väsyttää vaan. Mutta jos nyt kerrankin viisaasti kuuntelisin itseäni. Ja manageria, sekin sanoi että jätä tällä kertaa väliin. Yleensä se patistaa aina menemään.

Olisin lauantaina menossa hölkkäisemään Suomensaareen kuuden kilsan lenkuran. Sinne on tulossa managerikin kaverin kanssa, manageri on tainnut saada myös työpaikalta houkuteltua jonkun mukaan. Muutama triathlonkaverikin on nähtävästi tulossa. Tykkäisin niin kovin päästä tuonne mukaan, siksi lepoa ja unta kaaliin nyt. 

Hain Tesoman apteekista aapeeseereitä. Sinne on aina kotoista mennä kun kaikki on tamperelaiselle ymmärrettävällä kiälellä. Ulko-ovessakin lukee että tönää eikä työnnä. Sisäpuolella lukee että verä.

Kieliasioista vielä kun ne on lähellä sydäntä. Gallup-kysymys, mitä teidän mielestänne tarkoittaa, kun sanon, että taivas aukesi? 

Käytin sanontaa siinä tarkoituksessa, että pilvet väistyivät ja aurinko alkoi paistaa. Sitten sain kuulla, että sanonta tarkoittaakin jonkun mielestä sitä, että alkoi sataa. Hämmennys! Tein pikagallupin, ja tämä tuntui menevän fifty-sixty auringonpaisteen ja sateen välille. Miten tämä nyt oikein menee? Mielestäni kun taivas aukeaa, pilvet väistyvät ja aurinko alkaa paistaa, ja kun taivas repeää, alkaa sataa. Voin kyllä olla väärässäkin.Yksi kieliasia vielä kun sopii tähän teemaan: Turussa ne ei tiedä mikä on riävä! Voi että oli hassua kun piti viikonloppuna selittää että rieska ja rievä on ihan eri asia. Ens kerralla viedään kyllä tuliaisiksi rievä.

Roppa repsahtaa jonsei tee mitään. Tarttis pian päästä eres höntsäämään.

5 kommenttia:

 1. Taivas aukeaa eli pilvet väistyy 😊

  VastaaPoista
 2. Mun mielestä kyllä taivaan auetessa tuloo vettä :) Mut moonki Pohojammaalta ;)

  VastaaPoista
 3. Vettä tulee, kun taivas aukeaa. Pohjanmaalta minäkin, siitäköhän tulikintani?

  VastaaPoista
 4. Hassua, kun ihmisille tulee ihan päinvastainen mielikuva tuosta ilmaisusta :)

  VastaaPoista
 5. Kaakon kulmalta olen kotoisin, mutta vaellellut pitkin maata, joten en ole ihan varma mistä käsitykseni on kotoisin, mutta kyllä silloin vettä tulee kuin Esterin ahterista, joka on toinen sanonta jota en oikein ymmärrä, kun itselläni sieltä on tähän asti tullut muuta kuin vettä.

  Vaan pitikö siihen ruokaan nyt sitten lisätä suolaa jos se oli tuimaa?

  Onneksi olkoon synttäreiden johdosta.

  Muutoin olen sitä mieltä että syksy voitaisiin liian märkänä jättää kokonaan väliin ja siirtyä kesästä suoraan talveen.

  VastaaPoista