perjantai 27. syyskuuta 2013

Matti Näsällä on asiaa

Ei kun nääs semmonen asia mulla olis tosta matkakortista. Nimittäin miten onnistuu Tampereen joukkoliikenteen matkakortin lataaminen ihmiseltä joka ei käytä bussia.

Ihminen tarvitsee matkakorttia, koska urheilee: käy Tampereen uimahalleissa ja Pirkkahallissa. Näissä paikoissa matkakortti on edullisin tapa maksaa käyntikerta.

Tampereella uimahallin kertamaksu on 6,5 €. Matkakortilla maksettaessa kertamaksu on 4,7 €. Aamu-uinti maksaa normaalisti 4 € ja matkakortilla 2,9 €. Pirkkahallin kertamaksu on 2 €, matkakortilla 1,20 €. Että kyllähän se kannattaa matkakortilla maksaa.

No ei siinä mitään. Ilahduin, kun huomasin, että netissä onkin oikein latauspalvelu kortille - voin siis kätevästi ladata kortille arvoa sitä mukaa kun haluan. Ja niin teinkin.

Menin uimahalliin, löin kortin koneeseen, kone piippasi punaista eikä päästänyt sisään. Täh. Menin uimahallin kassalle, jossa minua ohjeistettiin, että ei se netissä ladattu arvo toimi, ennen kuin se aktivoidaan. Aktivointi tapahtuu bussissa tai R-kioskilla (tai muussa latauspisteessä). Voi elämän kevät, ajattelin, maksoin 6,5 egen kertamaksun uimahalliin ja totesin, että on sitten pakko mennä käymään R-kioskilla. Ihan varta vasten yhden aktivoinnin takia - tuollaiset pikkujutut on juuri niitä ärsyttäviä aikasyöppöjä. Eihän siihen kauaa mene, mutta periaatteesta, mulla on muutakin tekemistä. Voi jumankekka että on kätevää.

Sitten parin päivän päästä muistin kaupassa käydessäni, että ainiin se R-kioski, tässähän on sellainen lähellä joten piipahdan siellä nyt niin pääsen ensi viikolla uimahalliin. R-kioskin täti sanoi, että ei, eivät he voi korttia aktivoida, se täytyy tehdä bussissa tai Frenckellin palvelupisteessä. Wtf? Kun siis edelleenkään en käytä bussia. Ja uimahallissakin neuvottiin väärin.

Ei kun vielä kerran sinne nettiin latauspalvelun sivuille lukemaan: "Lataa lippu matkakortille Tampereen joukkoliikenteen bussissa". Ja samalla menee siis tietenkin bussin kertamaksu. No niin, vaihtoehdoksi siis jäi asioida Frenckellin asiakaspalvelussa.

Jumankauta juu nääs, nyt siellä kortilla tosiaan oli sitten "kortille latausta odottava arvotuote", jota en voi käyttää ennen kuin käyn ihan siellä Frenckellin asiakaspalvelupisteessä. Jonne siis minulla ei ole mitään muuta asiaa. Äääää.

Mua ei huvita taas niinku oikeen yhtäämmikään.

p.s. Kävin Frenckellin palvelupisteessä, sain hyvää palvelua, tunnistivat ongelman, lupasivat ottaa seuraavassa palaverissä puheeksi ja luultavasti jossain vaiheessa netissä ladattua korttia pystyy käyttämään uimahallissakin kulkematta ensin bussilla. Toistaiseksi täytyy tyytyä latailemaan korttia latauspisteissä.

2 kommenttia:

  1. Mulla on kans ollu vähä "epäonnea" (tai siis omaa ajattelemattomuutta) näiden nettilatausten kanssa. Ekalla kerralla latasin bussikortin ja juoksin suoraan bussiin - ei toimi, täytyy odottaa kaksi tuntia. Toisella kerralla juuri tuo kuvailemasi uimahallijuttu :) Mutta kyllä myö vielä edistytään :D

    VastaaPoista
  2. Huh helpotus että muillekin sattuu ja tapahtuu. Näistä me opitaan :)

    VastaaPoista