sunnuntai 21. joulukuuta 2014

Joulunodotus levon merkeissä ja vuoden paras uintitreeni

Piti olla mainio määräviikko treeneissä ensi viikolla, kerrankin kun olisi pyhien takia aikaa treenata päivänvalolla eikä työtkään jouluna rasita. Kohtalo päätti toisin, viime viikolla tuli kurkku kipeäksi ja perjantaina sain antibioottikuurin poskiontelontulehdukseen. Maanantain treeneissä kulki kaikki vielä hyvin, oli juoksua, salia ja uintia, kolmen tunnin setti. Uinnin jälkeen kurkku tuntui vähän omituiselta ja tiistaiaamuna olikin sitten kaktus kurkussa. Ihme tauti, ei kuumetta, nuhaa eikä yskää. Hirveä väsymys kyllä on ollut.

Maanantain uinnista jäi kyllä superhyvä mieli, se oli pitkä treeni jonka olen tahkonnut nyt useampaan kertaan. Aluksi olin varma, että en ehdi millään tunnissa uida koko treeniä. Matkaa siinä tulee 2400 metriä nousevavauhtisesti. Ensimmäisellä kerralla sain treenin suoritettua seuran tunnin uintivuorolla ajassa 00:59:50, siinä jäi ruhtinaalliset 10 sekuntia vielä ylimääräistä aikaakin! Jestas että olin iloinen! Maanantaina tein taas saman setin, unohdin katsoa kelloa heti treenin jälkeen ja uin vielä yhden kaksvitosen loppuverraksi. Senkin jälkeen olisi ollut vielä yli minuutti aikaa uida ennen kuin tunnin vuoro loppui. Jonkinlaista kehitystä on siis havaittavissa. Uinnin alle olin vielä tehnyt salilla käsitreeniäkin, melkoisen soosina käsivarret ja olkapäät alkoivat olla treenin loppuvaiheessa. Arvatkaa vaan miten hyvä mieli siitä treenistä jäi. Se oli varmasti vuoden paras uintitreeni. Vaikka onhan tätä vuotta vielä jäljellä.

Rauhallisissa merkeissä on viikonloppu siis mennyt, ei treenin treeniä. Perjantaina en tehnyt mitään. Eilen tein yhden palapelin, se on mun joulunajan suosikkipuuhaa. Tänään päivän suurin aktiviteetti on ollut kummitytön synttäreillä kahvittelu.

Tämä on puuhaa, johon jää koukkuun.

Joulustressiä ei ole, vaikka en joulun eteen juurikaan mitään ole tehnyt. Kyllä se joulu sieltä ilman stressiäkin tulee. Kaupassa ehtii käydä aatonaattona tai viimeistään aattona jolloin on jo rauhallista joka puolella. Ollaan joulu ihan kotinurkilla, joten matkustushommiakaan ei tarvitse miettiä. Imuria täytyy kotona lattioille näyttää, mutta imuroida nyt pitää muutenkin. Valojen himmennys ja kynttilät häivyttää pölyt. Joulupäivänä mennään valmiiseen pöytään syömään, joten kotiinkaan ei erityisemmin jouluruokia tarvitse hankkia. Itse en jaksa samaa ruokaa syödä kovin monta päivää peräkkäin vaikka se hyvää olisikin. 

Luin artikkelin tsurnalistionrnitologien löytämästä uudesta lintulajista, joulusiivouspöllöstä. Tunnustan, että en tunne lajia laisinkaan. "Stressipetojen heimoon kuuluvaan lajin läheisimmät sukulaiset ovat uuninpuhdistuslintu, pölysirkku ja kuurauskaija" :D Kyllähän lähestyvä joulu sen verran hysteriaa saa meikäläisessäkin aikaan, että mietin, että sauna varmaan pitäisi pestä, ihan siitä syystä että en ollenkaan muista koska se on viimeksi pesty. Samalla mietin, että taidan siirtää homman jonnekin joulun jälkeen. Ehtiihän sitä. 

Onneksi en tosiaan jaksa hirveästi asioista stressata, vaikka toki myönnän, että ohuesti harmittaa tämä tauti. Treenit ovat kulkeneet hyvin ja olin oikeasti odottanut ensi viikkoa. Mutta minkäs teet. Otan mieluummin vähän varman päälle ja lepään kunnolla kuin että hankin pitkäaikaisen vaivan. Sinänsähän tässä nyt on hyvin aikaa sairastaa ja levätä, ei ole mitään kisoja kolkuttelemassa ovella. Voin lukea vaikka kaikki keskeneräiset kirjat. Minulla on yleensä monta kirjaa yhtä aikaa luvussa, voin sitten valita mielialan mukaan mitä huvittaa lukea.

Tänään oli upea päivä, aurinko näyttäytyi ja luntakin oli maassa ihan pikkuruisen niin että ei ole pimeää. 


Olen jo lopen kyllästynyt juomaan flunssalääkettäni, inkivääriä ja sitruunaa. Siirryin glögiin. Minä laitan glögiin rusinat ja mantelit, Manageri välttelee roskia juomassaan. Kukin tyylillään :) Viettäkäähän kaikki muutkin leppoisaa joulunalusaikaa.

Orava tarjoaa rusinat ja mantelit.

2 kommenttia:

 1. Ihanan positiivista menoa siellä! Vitsit, tuli niin hyvä mieli sun uinnista, sait jaettua ilon hyvin tänne! Mullakin oli ihan huippu uintitreeni perjantaina, melkein koko ajan rata omassa käytössä ja vaikka uin pelkkää määrää, niin oli ilo, miten uintikurssi on parantanut tekniikkaa ja sain uitua ihan superhyvin, ja oli niin hyvä flow koko ajan! Pakko päästä taas pian uimaan!!

  Ihanaa joulunaikaa sulle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tuollaiset pienet merkit kehityksestä on tosi motivoivia!

   Mukavaa ja sporttista joulunaikaa sullekin :)

   Poista