keskiviikko 15. lokakuuta 2014

Varalan temppukoulu #toughmudder


Viime perjantaina haettiin maitohappoja Tough Mudder -treeneissä, tässä mainio videopätkä siitä, miten leppoisan miellyttävä sauvakävely suolla muuttui verisuonissa virtaavaksi maitohapoksi ja kurkusta ylöspäin pyrkiväksi lounaaksi. "Olihan se nyt aika hirveetä" -tunnustus kuullaan lopussa :)Olin tälläkin viikolla Tough Mudder -treeneissä kameran kanssa kuvaamassa. Varalan urheiluopisto Tampereella oli pistänyt parastaan ja rakentanut treenaajille temppuradan. #Teamnokiantyres-treenaajat puolestaan pistivät parastaan temppuradan suorittamisessa.

Kokoonnuttiin Varalassa Tampereella. Varalan urheiluopisto sijaitsee lähellä Tampereen keskustaa järven rannalla. Varalassa on todella upeat puitteet, itse olen ollut siellä niin urheilujutuissa, työseminaarissa kuin yksityisjuhlissakin. Mahtava paikka, rantasaunasta on vain muutama metri järveen.

Aluksi porukka lähti tekemään juoksuverryttelyä, ennen sitä koutsi vähän jo pohjusti minkälaisia haasteita tullaan kohtaamaan. Itsellä loksahti leuka jossain niillä main kun selostettiin "kiivetään ylös kuuteen metriin, hypätään trapetsihyppy, tehdään 10 leuanvetoa, alas ja sama uudestaan". Selvä. Onnea vaan. Onneksi nämä ovat teräsmiehiä.

Treenissä oli mitä ilmeisimmin tarkoitus vähän koitella kanttia ja korkeiden paikkojen sietokykyä. Lihaskuntokin joutui kovaan testiin. Edessä oli kolme erilaista toimintapistettä, joilla näitä ominaisuuksia testattiin.


Verryttelemästä tuli iloinen #teamnokiantyres-porukka.

Aluksi piti pukea päälle kiipeilyvaljaat. Turvaköydet ja varmistaja oli joka rastilla.Ensimmäisenä pojat kiipesivät 
jättiläisen tikkaat 10 metrin korkeuteen. Mittasuhteet tikkaissa näyttivät olevan melko haastavat. Koko kroppaa ja käsivoimia piti käyttää apuna kiipeämisessä.


Ensin kiinnitetään iloinen kiipijä turvaköysiin.


On se aika korkealle kiivettävä.

Sitten nähtiin monta erilaista taidonnäytettä ja tekniikkaa:

Toinen toimintapiste oli trapetsihyppy. Pylvästä pitkin kiivetään ylös 6 metrin korkeuteen, asettaudutaan pylvään nokkaan pienelle vanerilevylle seisomaan, siitä hypätään puiden väliin trapetsiin roikkumaan ja tehdään 10 leuanvetoa. Sen jälkeen laskeudutaan alas ja sama tehdään heti peräjälkeen uudestaan.Ensin kypärä päähän ja turvavaljaat kiinni. 
Maisemat oli hienot, mutta temppuilijat eivät 
välttämättä niitä ehtineet ihailla.


Pylvään nokassa ei ollut lupa miettiä kauaa. Hyppyyn vaan!


Liito-oravakin olisi kateellinen näistä hypyistä.

Leuanvedot roikkuvassa ja heiluvassa trapetsissa on heviä hommaa.

Kolmas toimintapiste oli kuuden metrin korkeudessa heiluvien vaijereiden varassa eteneminen. Tässä haasteessa vaadittiin vahvojen keskivartalolihasten lisäksi valtavasti puristusvoimaa, otteen piti pitää ohuesta heiluvasta vaijerista ja koko kropan varassa roikuttiin. Luulen ymmärtäneeni, että tämä oli toimintapisteistä haastavin.Ensin ketterästi kuin orava tikkaita pitkin ylös vaijerille.


Tästä pitää tiputtautua käsien varaan.Tässä hommassa on vatsalihakset kovilla!

Tätä videota en osannut upottaa, mutta kannattaa kurkata alle minuutin mittainen pätkä siitä, kuinka suuri merkitys on sillä kun kaverit tsemppaavat! Voimat on loppu ja kiipeilijä sanoo tulevansa alas, mutta ei vaan tulekaan kun muut huutaa että kyllä jaksaa. Kannustuksen ihmeellinen voima!


Tyytyväinen koutsi ja #teamnokiantyres


Kiitos malleille, oli hienoa saada seurata valmistautumista Tough Mudder South London -kisaan. Reilun viikon päästä 25.-26.10. kisa on jo käynnissä, hurjat tsempit matkaan ja voitto kotiin!

Go all the way -meininkiä ja kisaajien edesottamuksia voi seurata lisää täältä. Poikien Instagram- ja Twitter -kanavat laulavat hästäkeillä #teamnokiantyres & #goalltheway, pysykää kuulolla!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti