sunnuntai 5. lokakuuta 2014

Suosikkijuoksutapahtumani on Pirkan hölkkä

Tänään juostiin Valkeakoskelta Tampereelle Pirkan hölkkä, 33 kilometriä, melkein koko matka maastossa. En ollut juoksemassa, mutta siitä huolimatta muutama sana maailman parhaasta juoksutapahtumasta.


Vaikka Berliinin maratonia juuri hehkutin, on Pirkan hölkkä suosikkijuoksuni. Olen osallistunut siihen kolme kertaa ja tänä vuonna vähän harmitti, että en pääse sinne juoksemaan. No, olisinhan toki päässyt, mutta ei siinä mitään järkeä olisi ollut, vaikka paikatkin olisivat olleet priimakunnossa. Ei maratonista viikossa palaudu.


Onneksi on ystäviä ja ylimenokausi: vietettiin eilen hauska ilta ystävien kanssa. Hauskaan iltaan kuului myös hyvä ruoka ja punaviini :) Oli niin rattoisaa etten ehtinyt hölkkää miettiä! Jos olisin ollut jalkavaivaton eikä mitään sovittua juttua olisi ollut, en tiedä millä olisin saanut pysyttyä poissa Pirkan hölkästä, vaikka maraton siinä alla olikin. Nyt kuitenkin kaikki meni oikein hyvin ja juuri niin kuin piti.


Sääennusteenkin puolesta olisi ollut maanmainio Pirkan hölkkä -keli: tänään oli ihana syyspäivä, 9 astetta lämmintä ja aurinkoista. Tämän tekstin kuvat on otettu tänään päiväkävelyllä, kyllä syksy vaan on niin kaunista aikaa. Pirkan hölkässä kiehtoo juoksu mukavalla jalkaystävällisellä alustalla, vuodenaika on paras juoksemiseen, tapahtuma on hyvin järjestetty ja Pirkan hölkän reitti nyt vaan on kertakaikkiaan upea.


Sen verran piti fiilistellä että kävin lukemassa viime vuoden raporttini hölkästä. Mukavaa, kun on tällainen "päiväkirja" josta voi käydä lukemassa mitä on tehnyt, en minä ainakaan kaikkea muista :) 


Tänä vuonna Pirkan hölkässä päivitettiin reittiennätys: Lewis Korir juoksi 33 kilometriä aikaan 1:49:54. Sattumuksiakin matkalla oli, kun voittaja meinasi juosta harhaan ja toiseksi tullut Jere Pajunen huuteli Koririn takaisin reitille. Voittajan reissuun mahtui myös yksi puskassakäynti, siitä huolimatta mies juoksi ihan huikeaa kyytiä voittoon.


Tänään on ollut laiska päivä, mutta asia korjaantuu huomenna: työpäivä, juoksutreeni, kuntosali ja uinti. Perusmaanantai!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti