sunnuntai 10. elokuuta 2014

Rengastriathlon

Eilen oli työpaika järjestämä triathlonkilpailu. Hauska, leikkimielinen jokakesäinen tapahtuma! Osallistuin "pitkän matkan" eli sprintin henkilökohtaiselle osuudelle: uinti 300 metriä, pyörä 22 km ja juoksu 4 km. Tarjolla oli myös pitkän matkan joukkueviesti, henkilökohtainen puolitriathlon (matkat 150m - 12 km - 2 km) ja vielä puolitriathlonin Fun-sarja, jonne saa ja pitää pukeutua hauskasti. Paljon hyviä vaihtoehtoja kokeilla lajia!


Kattokaa mää aion mennä tonne ilman märkäpukua!

Vesi oli niin lämmintä, että oli mentävä ilman märkäpukua, hui se on vähän jännittävää. Olin onneksi uinut ilman märkkäriä mutta aina turvapoijun kanssa... Kisalähtö on eri juttu vaikka leikkimielinen kisa onkin. 

Siitä niin vaan rapsakka lähtö!

Lähtö meni hyvin mutta ensimmäisellä poijulla jouduin melkein pysähtymään kun oli niin kova ruuhka. Uinti oli kahtena 150 metrin kierroksena, koska normaalisti järvessä olevat poijut oli ilkivallan takia jouduttu poistamaan. Tätä kisaa varten järveen oli viety 2 poijua niin, että sekä 300 metrin että 150 metrin uimarit pystyivät hyödyntämään niitä. Voitte siis uskoa että ensimmäisellä poijulla olivat kaikki yhtä aikaa! Pelkäsin jonkun potkaisevan rintaan joten otin ihan rauhallisesti oman paikkani. Uinti oli sellaista semiuintia, ei hyvää mutta ei kaikista onnettomintakaan. Silminnäkijä kertoo, että pää oli uinnin toisella kierroksella heilunut kuin pöllöllä. No, siitä taisi olla yhdessä uintitreenissä tässä aikaisemmin jo puhetta eikä ongelma ollutkaan vielä täysin hallinnassa. Hillitsen pään heilutusta ja kuikuilemis- ja suunnistushaluja edelleen.


Uin kuvassa alhaalla vasemmalla, sininen uimalakki pilkistää :)
Uintiaika oli 09:18. Sisältää juoksun T1:een jyrkän mäen ylös.

Ville Klinga juontaa kolmannen naisen ylös järvestä

Pyörä oli kait ihan hyvää vauhtia, yli kolmenkympin vauhtia joka on minulle hyvin. Olisi saanut peesata, mutta vedin yksin melkein koko matkan. Kaveri ajoi samaa vauhtia, mutta en sitten millään malttanut ajaa peesissä, kun siellä joutui melkein jarrulla seisomaan. On peesistä kyllä valtava hyöty! Ohitin ja ajoin mieluummin itse, tulipa ainakin hyvä treeni. Yhden hyvän peesiporukan missasin kun tuli ylämäki ja en edelleenkään kykene ajamaan ylämäkiä samaa vauhtia kuin muut, putosin. On tässä vielä treenattavaa! Pyöräaika oli noin 44 minuuttia.


Mummolaan kun pyöräilemme, pilvenhattaraa ei näy

Sitten vielä juoksu. Ihana, mutta niin kamala. Voi villahousu sentään kun juoksu ei nyt kulje. Blogin Facebook-sivuilla kommentoinkin jo, että itse en sitä taaperrusta edes juoksuksi nimittäisi! Vaivalloista ja raskasta. Kaukana oli mikään tekniikka mitä on viime aikoina harjoiteltu. No, eipähän siinä minulla kiirekään ollut, edellä mennyttä ykkösnaista en tulisi saamaan tällä tahdilla kiinni ja takaakaan ei kukaan tuntunut ahdistavan. Meni sitten vähän jolkotteluksi. Mieli oli kyllä koko ajan iloinen siitä, että edellä menee hyvä treenikaveriystävä ja siellä kulkee hyvin! Hänellä on nimittäin hiukan isompi koitos edessä viikon päästä, Nastolan täysmatka. Juoksuaika oli vähän reilu 25 minuuttia.

Sentään hymyilyttää vaikka pisti puuskuttamaan. Asentokin on lysy, meinasin jättää koko kuvan julkaisematta :)

Jalat oli kyllä ihan loppu - en tiedä ajoinko sittenkin pyörällä liian kovaa. Hauskaa rajojen etsimistä tämä, kun se pyörä nyt liikahtaa vähän paremmin niin paljonko sitä sitten uskaltaa polkea? Ennen ei ollutkaan tällaista ongelmaa kun pyörä ei kulkenut :) Tasapainottelen nyt tämän asian kanssa, eiköhän ne juoksujalat siitä ala jossain kohtaa mukana tulla. Pari päivää ennen tehdyssä yhdessä terävässä juoksutreenissä kyllä huomasin, että jalkojen hermotus oli ihan hukassa, että ei huono juoksu yllätyksenä tullut. 

Maalissa olin ajassa 1:19:18, sijoitus toinen. Viime vuonna aika oli oman ajanoton mukaan 2 (!) sekuntia nopeampi. Luulen, että tänä vuonna uintimatka oli hippasen pidempi. Tänä vuonna pyörä kulki kovempaa mutta juoksu hitaampaa kuin viime vuonna. Keskiarvona siis samoissa mennään.

Tärkeintähän tällaisessa tapahtumassa on kuitenkin hauskanpito, seurustelu ja syöminen =)


Ruokaa oli vähintäänkin riittävästi

Hurja vesisota käynnissä!

Kahveet, mehut ja munkit jälkkäriksi

Oi ja jäätelöä nam.


Palkintojenjaossa naisten ykkönen ja kakkonen.

Kaikki palkitut

Pytty tuli kotiintuomisiksi.

Kiitos kuvista Ursulalle ja Jyrkille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti