perjantai 8. elokuuta 2014

Milano: kauneutta, muotia ja hyvää ruokaa

Käytiin kesälomareissulla Milanossa. Lensimme Finnairilla Malpensan kentälle. Lentokentältä matka Milanoon kesti bussilla tunnin, menopaluuliput maksoivat 16 euroa/henkilö. Bussi kulki 20 minuutin välein, helppoa ja toimivaa - mutta kuumaa! Bussi meni Milanon päärautatieasemalle Stazione Centralelle. Sieltä vaihdoimme metrokyytiin.

Metroverkosto on Milanossa hyvä ja metrolla on näppärä liikkua. Olimme reissussa neljä päivää, matkustuspäivinä kuljimme kertalipuilla, mutta kahdeksi kokonaiseksi päiväksi ostimme kahden päivän lipun, bigiornalieron, joka maksoi 8,25€. Sillä pääsi liikkumaan kaikilla julkisilla. Varokaahan muuten "ystävällisiä" romaninaisia keskusrautatieaseman metroasemalla. Meinasin ostaa liput automaatista, minulle tarjottiin apua ja koska en heti tajunnut, mitä nappia painan ja mihin laitan setelin, nappasi naikkonen 20 euron setelin itselleen ja siitä alkoi ihme hässäkkä. Joku mies tuli huutamaan naiselle, nainen huusi miehelle ja italiaa tuli niin nopeasti että en ymmärtänyt sanaakaan. Nappasin naiselta setelin itselleni takaisin mutta heidän keskinäinen huutonsa vaan jatkui, vielä siihenkin asti kun olin palvelutiskiltä lippuni ostanut. Naisen bisnes ilmeisesti oli kerätä turistin ostaman lipun vaihtorahat automaatilta, mutta tällä kertaa ei onnistunut.

Hotelli oli lähellä Porta Romana -metroasemaa, se oli hyvä paikka. Ihan hotellin lähellä oli monta kivaa ravintolaa, ja hotellilta oli kolme metropysäkkiä Duomolle.


Hotellin ikkunanäkymää.

Milano on muodin mekka, mutta on siellä muutakin. Toki tällä reissulla keskityimme paljon juuri siihen muotiin ja kauppojen tarjontaan, koska meillä oli ihastuttava 15-vuotias nuori nainen matkaseurana. Bershka, Pimkie, Pull&Bear, Stradivarius, Terranova ja vaikka mitä koluttiin läpi moneen kertaan. Mango, H&M ja muut Tampereeltakin löytyvät liikkeet jätettiin tällä kertaa käymättä. Hyviä ostoskatuja olivat Corso Buenos Aires, Corso Venezia ja Via Torino.

Tietenkin käytiin näyteikkunaostoksilla Via Montenapoleonella, Milanon kuuluisalla muotikadulla ihastelemassa Louis Vuittonit, Pradat, Guccit ja muut. Ja ihailtiin myös Duomon aukion, Piazza del Duomon, vieressä olevassa kauppakeskuksessa Galleria Vittorio Emanuele II:ssa olevia kauppoja.

Ostoskeskus Galleria Vittorio Emanuele II

Lasikattoinen ostari

Ostoskeskuksen lattia oli todella hieno!

Milanon upein nähtävyys on Duomo, tuomiokirkko. Kerrassaan mielettömän upea.


Kattokaa ny! On se hieno.


Mutta turistit oikeastaan on vielä hienommat :)
Duomossa ei käyty sisällä, kun oli koko ajan kuuma ja oltiin sen takia väärin pukeutuneita. Olkapäät olisi pitänyt olla peitetty ja lyhyt hame tai shortsit eivät olleet sopivat.


Kuvassa näkyvän hameeseen pukeutunut nainenkaan ei päässyt Duomoon. Tarkkoja ovat.

Lämmintä tosiaan oli koko ajan, 29-30 astetta näyttivät bongaamamme lämpömittarit. Onneksi oli aika pilvisiä päiviä niin ei ollut ihan tolkuttoman kuuma.


Duomon aukiolla on kaikenlaista kulkijaaVia Montenapoleonella oli pelkkiä merkkiliikkeitä


Kenkiä <3

Mersukauppa paraatipaikalla, siellä piti käydä useampaan kertaan :)

Ferrarikauppa viidessä kerroksessa. Täälläkin käytiin kahteen kertaan.


Ferrarilla olisi ollut Colnago-maasturi myynnissä, 4350€.

Milanossa on kuuluisa oopperatalo La Scala. Ulkoapäin rakennus on vaatimaton.

Teatro alla Scala

Kävimme tutustumassa myös linnaan, Castello Sforzescoon. Linnassa on 12 museota, mutta päivä oli liian kaunis sisällä vietettäväksi joten museovisiitti jäi toiseen kertaan.


Entinen Milanon hallitsijoiden hovi

Milanossa on kaksi aivan huippupaikkaa syömiseen ja ajanviettoon: Brera ja Navigli.

Breran kaupunginosa on ihastuttavan kaunis! Kävelykatuja, ravintoloita, terasseja, elämää, ostosmahdollisuuksiakin.

Toinen ehdottomasti käymisen arvoinen paikka on Navigli, kanavien seutu. Kanavien varrella on monenlaisia ravintoloita.Paikka, josta löytyy kissa, on hyvä paikka.


Reissu oli ihana, aurinkoa, lämpöä, lomaa ja kiva kaupunki. Milano oli juuri sopiva paikka neljäksi päiväksi.
2 kommenttia:

  1. Ihana matka ollut teillä :) Tuli ihan kunnon ikävä Milanoon noista kuvista, kun oli niin tuttuja paikkoja.

    VastaaPoista