torstai 10. heinäkuuta 2014

Voimarinneviikonloppu: sprinttikisasta talkoisiin

Vime viikonloppuna kisailtiin Voimarinteen Teräsmieskisa. Oma kotikisa, yksi kesän kohokohta!

Lauantaina kisattiin
aquathlon, lasten ja nuorten kisa: uintia ja juoksua.
sprintti, uinti lyhennetty: 300/20/5
perusmatka, 1500/40/10

Sunnuntaina kisattiin pidempi triathlon:
puolimatka, 1900/90/21


Lauantai

Kisasin lauantaina sprintillä. Matkahan sprintissä ei ole pitkä, mutta omasta mielestäni sitäkin raskaampi. Pitäisi mennä niin kovaa kuin kintuista lähtee! Kisa ei jännittänyt juurikaan, koska ajattelin, että se oli yksi kova treeni. Toki kisapäivänä pientä hermostuneisuutta oli ilmassa, mutta ei mitään ihmeempää. Olisiko vihdoin niin, että alan päästä pahimmasta jännityksestä? Pieneen hermoiluun oli kyllä syytä, sillä Voimarinteen sprintti oli ensimmäinen starttini tänä kesänä. Ei ole tällaista tilannetta koskaan ollut että en ole syystä tai toisesta käynyt yhdessäkään harkkakisassa. Ensi kesänä en kyllä jätä harkkakisoja väliin. Tänä vuonna ensimmäisellä harkkakisakerralla oli maastopyöräkurssi (toki se oli hyvä mutta silti...) ja toisella kerralla oli (muka) liian kylmää vettä. Siellä ne muutkin ui, minä vätystelin.

Perjantaina onnistuin telomaan käteni, puukotin tiskatessa (töissä pitää tiskata käsin) kunnon viiltohaavan vasemman käden keskisormeen. Verenvuoto ei meinannut lakata millään, oli pakko käydä työterveydessä paikattavana. Ei sentään tikkejä, mutta kunnon paketti ja jäykkäkouristusrokotus sekä lupa kisata sprintti ja ohjeet miten paketoida sormi. Terveydenhoitaja ei suorastaan ilahtunut kisasuunnitelmistani, mutta mukava lääkäri konsultoi ja sanoi että sinne vaan :) Rokotus vähän mietitytti, että vaikuttaako se suorituskykyyn, mutta pakkohan se oli ottaa, oli muutenkin menossa vanhaksi. Olkapää oli kyllä rokotuksen jälkeen vähän kipeä, mutta ei pahasti.


Tällainen lähtökohta sprinttiin.

Lauantaiaamuna muitten kisavalmistelujen lisäksi paketoin sormen kertakäyttöhanskasta leikattuun sormeen, sormen juureen piti laittaa vedenpitävää teippiä. Ensin laitoin urheiluteippiä, ei tuntunut oikein pysyvän, sitten toisenlaista teippiä (punaista, sopi kisapukuun), ei pitänyt sekään, viimeisenä oljenkortena ilmastointiteippiä. Ei sekään ihan pitänyt, mutta sillä mentiin.


Vaihtoalueella on paljon tavaraa

Uintiin lähdin melko takaa oikeasta reunasta. En pitänyt kiirettä, vaan uin rauhassa, ihan mukavuusalueella. Koitin pitää liu'un ja tekniikan niin hyvänä kuin osaan - vauhdin tavoitteleminen lisää minulla räpiköintiä ja energiankulutusta mutta ei sitä itse vauhtia. Suunnistus meni ihan nappiin, uin suoraan ensimmäiselle poijulle ja ohitin poijun ihan vierestä. Siinä vaiheessa joku lyöttäytyi peesiin, mitä ihmettä. Minun vauhtipeesiini, heh :) Poijujen välin uin taas suoraan ja huomasin ohittavani joitakuita. Toiselle poijulle pääsin taas ihan hollille ja siitä loppusuoralle. Loppusuoralla olin todella hämmästynyt, koska taisin ohittaa useammankin. Uinnissa sijoitus omassa sarjassani 9/26 (olin yleisessä sarjassa, koska omaa veteraanisarjaa ei ollut). Ei se minun taidoilleni huono ole. Uinnille annan kouluarvosanan 8.Kuunnellaan kisainfoa

Uinnista T1:seen on Voimarinteellä melkoinen kipuaminen rinnettä ylös. Otin märkäpuvun puolenvälin tasanteella pois. Se oli oikein onnistunut juttu, puku lähti sutjakkaasti pois ja pukua ottaessa minut ohitti vain 2 kisaajaa. Itse taisin ohittaa useamman vaihdossa.


Uimarit ja turvakajakki

Pyörä kulki ihan mukavasti kolmenkympin vauhtia. Se on kovaa vauhtia minulle. Ohitin pyöräillessä muita, se on ennenkuulumatonta sekin. Pyörällä sijoitus 4/26. Pyöräilylle annan kouluarvosanan 9. Vai antaisko ihan ysi plussan?


Siinä tullaan maaliin. Vaikka ei kulje niin naama virneessä :)

Juoksu se vasta kokemus olikin. Voi hyvänen aika sentään, minähän olen kai joskus osannut juosta ihan reipastakin vauhtia mutta nyt menin eteepäin kuin huonokuntoinen täi tervassa. Jalat olivat ihan palikat, eivätkä virkistyneet missään vaiheessa. Kuumakin oli, mutta se nyt oli huolista pienin - jalkoja piti pakottaa eteenpäin yksi kerrallaan. Juoksussa minut ohitti 2 lentäväaskeleista nuorta naista, mitään ei ollut tehtävissä. En vaan ole kovin tottunut siihen, että minut juoksussa ohitetaan (muissa lajeissa kyllä). Juoksussa sijoitus 10/26. Juoksulle kouluarvosana 7.


Voimarinne on kaunis paikka

Maalissa olin ajassa 1:18:51, sijoitus 6/26. Vaihdot muuten sujuivat ilman mitään kommelluksia, siitä annan itselleni plussan. Kokonaisfiilis maalissa huonosti menneestä juoksusta huolimatta oli ihan kymppi! Kisaaminen oli hauskaa, ja ihan kivastihan moni osio meni. Olin tosi hyvällä mielellä, kävin suihkussa ja jatkoin mukavaa päivää kannustamalla perusmatkan kisailijoita maaliin. Viime vuonna kisasin saman sprintin kolme ja puoli minuuttia nopeammin, mutta enpä sitäkään jaksanut harmitella, ihme positiivisuuspäivä oli.


Sunnuntai


Sunnuntaina oli vuorossa puolimatkan talkoohommat. Minä olin pyörän kääntöpaikalla juottohommissa, manageri toimi kuuluttajana. Puolimatkalla kisaili useita tuttuja, huoltohommissa oli myös siksi erityisen hienoa olla mukana. Saa huoltaa ja kannustaa.


Puolimatkalaiset matkaan. Edessä 1,9 km uintia kahtena kierroksena.


Katseltiin uinnin lähtö ennen kuin lähdettiin viemään juomaa pyöräreitille. Aamu oli ihana, kuuma päivä oli tulossa.


Kuuma talkoopäivä

Pyörän kääntöpaikalle vietiin laatikkokaupalla urheilujuomaa ja vettä. Kaksi talkoolaista antoi pulloja kisaajille ja kaksi ohjasi liikennettä.


Talkoolaiset pirteinä ja pirteän värisissä asuissaan odottavat pyöräilijöitä


Pyöräilijöitä tuli koko ajan suurin piirtein sopivaa tahtia, kaikille ehdittiin antaa juotavaa. Huollossa on haaste ensin saada selville, mitä urheilija haluaa ja sitten toimittaa oikea juoma oikealle kisaajalle. Hyvin selvittiin, moni huusi selkeästi jo kääntöpaikalle tullessaan mitä haluaa niin tiedettiin olla valmiina. Pullo kädessä pieni juoksuspurtti pyöräilijän vierellä niin pullo on helppo ottaa. Spurtteja tuli tehtyä jokunen.Tässä vaiheessa kisaajia tuli harvakseltaan ja lepuutettiin jalkoja

Aurinko porotti kuumasti, onneksi oli suojakertoimet kohdillaan. Kun saatiin pyöräilijät huollettua, purettiin huoltopiste ja ehdittiin hyvin katsomaan maaliintuloa.

Hienoja suorituksia kuumana päivänä teki moni kokenut ja ensikertalainen puolimatkan kisaaja. Onnea kaikille :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti