perjantai 11. heinäkuuta 2014

Harkkakisa ja hulluusnappi

Maanantaina kliks ja hups vaan napsautin itseni mukaan triathlonin täysmatkalle. Ironman Frankfurt, 5.7.2015, täältä tullaan. Täytyy varmaan alkaa treenaamaan, 359 päivää aikaa. 3,8 km uintia, 180 km pyörää ja 42,2 km juoksua. Vielä tämä tuntuu kivalta idealta - pidätän oikeuden muuttaa mieltä myöhemmin!

Ilmoittautumisen jälkeen ehdin juuri ja juuri Triathlonteam226:n harkkakisaan. Uintia 300 m, pyörää 10 km ja juoksua 3,1 km. Siinä sain sopivasti fiilistellä mitä juuri tuli tehtyä. Meinasin tosin kieltäytyä uimasta uinnin lähtöpaikalle (sinne voi joko kävellä tai uida), mutta tavallaan taisin juuri ilmoittautua sellaiseen hommaan että on varmaan viisainta ottaa uinnista kaikki irti. Uin siis lähtöpaikalle. Onneksi vesi oli lämmintä. Viikossa kyllä veden lämpötilalle voi tapahtua ihmeitä, viime viikolla avovesiuintikurssilla oli kylmää, nyt jo mukavan lämmintä.

Jännitin muuten harkkakisaa enemmän kuin viime lauantain sprinttiä - kyllä ihmisen mieli on ihmeellinen! Liekö sillä Frankfurt-napin painalluksella ennen kisaa ollut jotain tekemistä ylimääräisen hermoilun kanssa...

Uinti oli taas sitä samaa rauhallista "keskity tekniikkaan" -uintia. Sillä menin hitaasti mutta suoraan. Lumpeistakin uin läpi sen kummemmin hermoilematta.

Pyörästä ei mitään mainittavaa, meni ihan niin kuin ajattelinkin, vauhti siinä kolmenkympin hujakoilla taas. Uskaltaisinko jo uskoa, että pyörään on nyt tosiaan tullut vähän vauhtia lisää? Kääntöpaikalla käännös oli kyllä surkean hidas. Minulle ei sovi minkäänlainen kortteliralli, suoraa ja tasaista baanaa vaan mieluummin. 

T2:essa minulla oli garderobissa 2 eri lenkkarivaihtoehtoa, kun en osannut ennen kisaa päättää. Cloudracereista ilman sukkia tuli lauantaina pieni hiertymä varpaaseen, joten jos laitan ne, niin laitan ensin sukat. Toisena vaihtoehtona olivat tutut ja turvalliset Clousurferit, niillä voi mennä huoletta ilman sukkia. Niinhän siinä sitten kävi, että kisavietti otti vallan ja vaihto oli saatava tehtyä mahdollisimman nopeasti, ei siinä mitään sukkia laiteltu.

Cloudsurferit kulkivat nyt paremmin kuin hyvin, voi että juoksu tuntui ihan erilaiselta kuin lauantaina! Vauhti lähti heti lentoon ja jalat tuntuivat omilta. Sykekin nousi paremmin kuin lauantaina. Taisi kroppa vaan olla tottumaton tuollaiseen menoon. Harkkakisareitin loppusuora on ihan paras, loivaa alamäkeä pitkä pätkä, sitä sai lasketella maaliin ihan reipasta kyytiä! 


Seuran kisapuku on hieno ja siitä tunnistaa seurakaverin jo kaukaa

Olin niin iloinen maalissa siitä että juoksu tuntui jo enemmän omalta! Tein oman reittiennätyksenkin (koska olin ensimmäistä kertaa tällä reitillä kisaamassa :D ), loppuaika 0:45:07. Tulokset täällä.

4 kommenttia:

 1. Mukavaa treenivuotta ja kisaa sitten Frankfurtissa! Varmaan mahtavia elämyksiä tuloillaan!

  VastaaPoista
 2. Kiitos samoin! Eikös sullakin ole samantyyppinen treenivuosi tulossa ;-)

  VastaaPoista
 3. A vot, siehän sälli oot. Tsemppiä tulevan vuoden harjoituksiin.

  VastaaPoista
 4. Kiitos. Tsemppiä varmasti tarvitaan!

  VastaaPoista