sunnuntai 22. kesäkuuta 2014

Rupisia riimejä ja karmeita tarinoita juhannuksesta

Lämpötila kieppuu kymmenen asteen kummallakin puolella, välillä ropsahtaa sadekuuro, tuuli ujeltaa nurkissa, järviveden lämpötila on 13 astetta. Kuulostaa huhtikuulta, mutta onkin suomalainen juhannussää. Erikoista, kylmin juhannus kolmeenkymmeneen vuoteen. Ensi viikolla pitkän aikavälin tilastoista selviää, oliko nyt kylmin juhannus ikinä.


Syyttömänä syntymään sattui hän
tähän maahan pohjoiseen ja kylmään

Konsertoin, toisin sanoen
rämpytän lanttia anoen

Treenien osalta on ikävää kun on kylmää, mutta kaikesta onneksi selviää vähän soveltamalla. Aatonaatto torstai oli joka tapauksessa lepopäivä, juhannus alkoi kesäjuhlissa Eppu Normaalin keikalla. Olin nähnyt Eput viimeksi Aitoon Honkalassa 80-luvulla, joten oli jo aikakin käydä taas keikalla.


Jokainen päivä
synnyttää yön
jokainen rakkaus
surutyön
Jokainen hetki historian
jokainen kertoja
tarinan 


Eturivin paikka paras paikka!

Eturivin paikka kruunasi keikkaelämyksen. Pojilla (yli viisikymppisiä jo toki, mutta niin kovin poikamaisia ovat) näytti olevan hauskaa, niin myös yleisöllä. Repullinen hittejä saatiin kuulla ja laulujen sanat osattiin tietenkin ulkoa.


Suomalaiset ovat hyvin harrasta kansaa
ne kirkonmenot aina aikaan saa
oli seurat, sirkus taikka huumoria hurttia
on naamat kuin ois syöty yoghurttia

On onnellisten tähtien alla näin
tarpeetonta olla alla päin


Juhannusaattona oli tietenkin treeniä ennen illan grilliruoka-sauna-komboa. Piti mennä pyöräilemään, mutta Suomen kesähän sieltä ripsautti kunnon sadekuuron ja latisti polkemishalut. Kuuro loppui, mutta märät tiet ja kylmyys eivät houkutelleet satulaan, joten juoksemiseen oli tyytyminen. Ja mukavaahan juokseminen on, ellei melkeinpä parasta.


Siis älä siitä huoli, näinhän täällä käy
aurinkokin paistaa, vaikkei sitä näy
Tuuli ajan mittaan pilvet valjastaa
ikuisuuteen karkaavat tähdet paljastaaMeillä on maailma
ja tuulet sen
sinulle laulan
ja sinä kuulet sen

Juoksun jälkeen oli pakko päästä testaamaan upouusi Headin turvakelluke. Sinne voi laittaa tavaraa sisään, autonavaimet, puhelimen ja vaikka vaihtovaatteet - kaiken pitäisi pysyä kuivana. Puhelimella ei lähdetty heti testaamaan, laitettiin testiksi vessapaperia sisälle. Kyllä se tuntui kuivana pysyvän. Ehkä puhelimen varuiksi laittaisin kuitenkin vielä vesitiiviiseen pussiin.


Nyt istun alas, panen reppuni laulamaan,
tarinaa kertomaan

Tarinaa menneistä, aa, markoista penneistä


Must on tullu urheiluhullu

Veden lämpötila oli tosiaan 13 astetta, joten mitään pitkää treeniä siellä ei pystynyt tekemään. Pulikoin avantouintitossuissa, joten varpaat eivät jäätyneet, mutta sormet kyllä sitäkin enemmän, ja kasvot tietenkin.


Ja kun aallot rantautuu
ja loistaa kuu
mä lennän ja pois jää kaikki muu


Onko kylmää? No on!

Brr. Olipa hyytävä kokemus. En tiedä mikä oikeasti on oma lämpötilarajani uinnissa. 13-14 asteessa en kyllä usko pystyväni edes sprinttimatkaa uimaan.

Katson ulos ikkunasta
kai tää on mesta nasta
En tiedä paremmastaJuhannuspäivänä sää ei ollut juuri sen kummempi, siihen sopi kevyt lyhyt juoksu. Ja hyvät venyttelyt siinä jalkapallopeliä katsellessa. Oli muuten ensimmäinen peli jota katsoin, siitäkin jaksoin katsoa vain ensimmäisen erän. Jalkapallo on nimittäin aika tylsää katseltavaa vaikka onkin maailman suosituin urheilulaji. Mutta suosikkijoukkueeni on Saksa! Mitään en jalkapallosta ymmärrä, mutta Saksa on kiva maa. Eikä ole ensimmäinen kerta kun näin vahvoilla perusteilla valitsen suosikkijoukkueen. Ala-asteella minulta kysyttiin että kumpi on parempi, Ilves vai Tappara. En tiennyt mitä ne ovat, mutta Tappara kuulosti paremmalta ja sanoin että se on parempi. Suosikkijääkiekkojoukkueeni on siis myös aikanaan hyvin vankoin argumentein valittu!Oranssit on turvapoijuja, vaikka ne näyttää uimarin päältä :-o

Tänään ihmettelin taas sääennustetta, joka lupaa sadetta aina vaan. Ei muuta kuin Mustaanvuoreen kiipimään mäkeä ylös. Neljä kertaa ylös ja alas, kyllä tiesi treenin tehneensä vaikka en maksimisykkeitä edes hakenut. 


Takaisin sateesen
Öisille kaduilleni kun astelen
Pisaran poskeltani nuolaisen
Sadepisaran suolaisen

Talvisin täällä lasketellaan.

Huomenna olisi seuran harkkakisa. Joutuu muuten aika kauas pois mukavuusalueelta taas, jos tuo sääennuste pitää paikkansa.Tänään ei tosin ole satanut niin paljon kuin on luvattu, mutta lämpötila on kyllä pitänyt paikkansa. Tiistain +16 astettahan on jo yhtä juhlaa! 


Joessa varpaat viilenee,
kun kattoo vaan ettei kalat haukkaa
Aurinko on mukava kaveri 
mutta onneksi kaukana


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti