tiistai 29. huhtikuuta 2014

Tuulella ei ole ystävää - harkkatempo 1

Tänään oli ensimmäinen harkkatempo, kaiken kaikkiaan elämäni neljäs tämän sortin kisa. 38 kilometriä täysillä, lähdöt 30 sekunnin välein, peesikielto.

Tuloksia:
2011 1:23:25
2012 1:15:55
2013 1:20:40
2014 1:15:17

Kurkkasin, mitä olin viime vuonna kirjoittanut harkkatemposta: 
"Aikamoista vastatuulta oli menomatka, paluumatkaan sai lasketella myötäiseen. Kootut selitykset tulee tässä: viime vuonna tempokisa oli myöhemmin, vasta kesäkuun alussa, olin ehtinyt pyöräillä enemmän. Nyt oli ihan vallan neljäs kerta tänä vuonna kun ulkoilutin italialaista orhia. Mitäs muuta... No se vastatuuli nyt ainakin. Ja olinhan treenaillut urheilukentällä tunnin verran juoksujuttuja ensin, tekniikkaa, mutta myös muutama nousevavauhtinen nelisatanen. Ja jalat taisi olla vähän väsyneet lauantain pitkästä juoksulenkistä. Saattaa myös olla että olen melko onneton pyöräilijä. Mutta hyvä treeni oli kyllä!"

Tässä kootut selitykset 2014:
Aikamoista vasta-/sivutuulta oli menomatkalla ja vähän vielä tullessakin tuuli pyöri vastaan jossain kohtaa. Tänä vuonna olin ehtinyt Italian leirillä muutaman sata kilometriä jo pyöräillä ja harjoitella ylämäkiä. En tosin yhtään osannut arvioida, olivatko pyöräjalat siitä vielä jalostuneet. Ainakin lauantain talvitriathlon varmasti vähän painoi jaloissa, ja ennen tempoa oli tietenkin taas juoksutreeni urheilukentällä. Juoksutreeni ei ollut kovin raskas, mutta kyllä siinä vähän ylimääräisiä tehoja otettiin pois.

Mikä siinä aina onkin että kisa kuin kisa niin sitä pitää jännittää. Nyt alkoi itseä siinä lähdön hetkellä huvittaa, että mikä kumma siinä nyt on niin jännää kun pyöräilen 38 kilometriä yksin. Sen nyt ymmärtäisi että jännittäisi jos olisi yhteislähtö tai jotakin, tuo nyt on vähän niin kuin sunnuntailenkille menisi. Paitsi että en kyllä ikinä sunnuntailenkillä polje noin kovaa. Minua taitaa ainakin jännittää se epämukavuusalueelle joutuminen, miltä se taas tuntuukaan, jaksanko.

Pyörällä täysillä sotkeminen on minulle todella vaikeaa. En osaa ottaa pyöräilyssä itsestäni irti sitä mitä juoksussa. Nytkin menomatkalla oli vastatuuli ja koko ajan pelotti, että kunhan en nyt vaan pyöräile jalkoja alta, sen verran pitää säästää voimia että takaisinkin jaksaa tulla. Olisinko kuitenkin ihme kyllä jakanut voimia viisaasti, kun paluumatkalla oli ilo ajaa kun sai vähän myötätuultakin! Ja mikä parasta, jalat tuntuivat ehdottomasti erilaisilta kuin aikaisemmissa tempoajoissa. Jalat tuntuivat voimakkailta - vaikka ne eivät sen kovempaa jaksaneet pyörittää, niin silti niistä ei tullut makaroonia. Pyöräilyssä oli sellainen hyvä tunne koko ajan. En katsellut pyöräilyssä väliaika- tai nopeustietoja, mutta paluumatkalla olin varma siitä, että en kyllä koskaan ole pyöräillyt niin kovaa.

Reitin varrella oli kannustusta ja kuvaaja, se nostatti kivasti tunnelmaa!

Ei tää nyt varmaan ihan kamala laji ole kun hymyilyttääkin :)
Kuva: Timo Kananoja

Kyllä se vaan on ihmeellistä kun oma keskinopeus alkaa kolmosella! 30,3 jos nyt ihan tarkkoja ollaan. Sen verran keli tosiaan vaikutti että menomatkalla menin karvan verran alle kolmeakymppiä ja paluumatkalla karvan verran päälle kolmeakymppiä. Tämän linjan kun saisi nyt pidettyä. Saisi pyörä kulkea kovempaa. Harkkatempon ennätyksenihän nyt siis parani peräti 38 sekuntia!

Pyörän päälle uintia, menin seuran vuorolla terapia-altaaseen, ajattelin että jos siellä vähän lilluisi ja palauttelisi. Mitä vielä! Eihän siellä saanut yhtään olla rauhassa, kaiken maailman omituisia harjoituksia piti tehdä mitä en osannut :) Yhdellä kädellä ja jalalla ja joku roikkui koko ajan jalassa kiinni, suonenveto alkoi nyppiä pohkeissa, delfiinipotkuissa tunsin itseni kaikkea muuta kuin sulavaksi delfiiniksi... No, kyllähän ne taisi olla ihan hyödyllisiä harjoituksia :)

Seuraavaa tempoa odotellessa, se onkin jo toukokuun lopulla, maanantaina 26.5. Sinne kaikki mukaan, klik!

2 kommenttia:

  1. Sustakin on onnistunut kuva, mukavan pirteekin. =) Tuuli oli tosiaan ihan riittävä, mun tuli kylmä siellä tienposkessa vaikka oli pitkähihaista ja takkia ja hanskaa. Mutta oli hiano kattoo kun toiset pyöräilee ja vielä lujaa.

    Tsemppiä treeneihin!

    VastaaPoista
  2. Siinä pyöritellessä ei kyllä kylmä päässyt tulemaan.

    Tsemppiä myös :)

    VastaaPoista