sunnuntai 18. elokuuta 2013

Lomaltapaluu

Huomenna palaudun normiarkeen, pieni lomatiivistelmä ansaitkoon siis paikkansa.

Joroisten puolimatkan jälkeisellä viikolla treeni oli todella kevyttä. Sauvakävelin ja pyöräilin niin että syke ei ylittänyt sataakahtakymmentä. Sauvakävellessä pysähtelin syömään vadelmia ja pyöräillessä ihmettelin maisemia. Eihän tällaista pidä edes treeninä. Henkisesti se oli hauskaa ja rentouttavaa.

Seuraavalla viikolla lähdettiin reissuun. Autolla Helsinkiin, siitä laivaan ja laivasta pois Travemündessä. Sieltä auton nokka kohti Alppeja. Kohteena upea, ihana Berchtesgaden. Tämä oli neljäs kerta kun vierailtiin siellä, eli hyväksi todistettu paikka. Häikäisevän upeat maisemat ja vaellusmaastot, saksalaista rehtiä ruokaa ja mukavia ihmisiä.


Berchtesgadenin kylä
Maisema parvekkeelta. En kyllästy tähän millään.

Vaelleltiin päivänä jos toisenakin. Lämpötila huiteli koko ajan 30-35 asteessa, parhaimpana (vai pahimpana...) päivänä mittari näytti 37 astetta. En valita, mutta ihan vähän viileämpikin olisi käynyt. On meinaan vaellukseen vuoristossa aika kuumat olosuhteet. Toisaalta, jos olisi kiivennyt tarpeeksi korkealle niin olisi ollut viileämpää, mutta tällä kertaa turistit eivät kiivenneet Watzmannille. Watzmann on Saksan kolmanneksi korkein vuori (2713 metriä), Watzmannhausella 1930 metrissä ollaan käyty pari kertaa syömässä, tällä kertaa ei ehditty sinne asti.
Mieli lepäsi kun täällä vaelteli
Ei ollut kiirettä minnekään
Välillä mentiin vähän tiheämmässä metsässä
Monimutkaisempaa maastoa
Ja leveää baanaa
Kaikenlaista maisemaa

Pääsin taputtelemaan lehmiäkin
Ja kissoja
Ja vähän kaikenlaisia elukoita
Käytiin me Stuttgartissakin. Päädyttiin julmetun isoille kesäfestareille ja Porschelle.

Stuttgarter Sommerfest
Porschen museolla
Se on hieno auto kun siinä näkyy hääpäivä
Reissussa meni pari viikkoa, oli kyllä ihana irtautuminen arjesta, treeneistäkään en stressannut. Palattiin kotiin viikko sitten perjantaina ja heti lauantaina oli työpaikan triathlonkisa, matkoina uinti 300 m, pyörä 22 km ja juoksu 4 km. Tokihan sinne menin, vaikka mitään en ollut aikoihin treenannut. Huh sentään, mutta yllättävän hyvin se meni. Aikakin parani kuitenkin parilla minuutilla viime vuodesta. Hopeaa tuli.

Tällä viikolla olen pikkuhiljaa palaillut treenien pariin. Maanantain juoksutreeneissä otettiin heti luulot pois enkä kävellytkään sitten muutamaan päivään portaita alas kuin sivuttain tai takaperin. Mustikassakin kävin, mutta se oli hankalaa kun en päässyt kyykkyyn :) 

Tänään kävin reilun parin tunnin maantiepyörälenkuralla. Heitin uparit Lempäälän Nesteellä, siellä oli pyöräilijöitä kahvitauolla, mutta minä polkaisin vähän takaisinpäin ja kävinkin omalla tauollani rapsuttelemassa maisemanhoitajia, jotka olivat hommissa ihan siinä lähellä tienvieressä. 

Pyörän jälkeen pistin vielä juoksuksi. Eilen oli kova tuuli, ja vakkarireitilleni Villilän rantaan oli kaatunut kaksi puuta. Onneksi ei ollut ketään jäänyt alle.Huomenna on kesän viimeinen harkkakisa Vihnuksella, siellä nähdään! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti