sunnuntai 7. syyskuuta 2014

GET UP! Liikuntaa ja hyvinvointia

Tampereella järjestettiin kaksipäiväinen GET UP! -liikunta ja hyvinvointitapahtuma. Tarjolla oli lajikokeiluja, puhujia, workshoppeja, tuotteita ja palveluita. Kyllä Tampereella tällainen tapahtuma tarvitaan! 

Voitin liput tapahtumaan aitajuoksija Noora Toivon blogista. Käykäähän kurkkaamaan tamperelaistytön blogia, tosi hyviä juttuja vaikka et itse aitajuoksija olisikaan. Olen saanut inspiraatiota ja vinkkejä omaan liikuntaani, vaikka eri lajia harrastankin. Mentaalipuolen jutuista ja urheilijan psyykestä Noora on kirjoittanut tekstejä, joita olen palannut lukemaan myöhemmin uudestaan. Viimeisin suosikkitekstini on käytännönläheisiä neuvoja penikkataudin hoitoon. Itsellä ei luojan kiitos tätä vaivaa sentään nyt ole (polvivaivaa olisi kyllä tarjolla), mutta vinkkasin kirjoituksesta kaverille jolla penikat vaivasivat. 

Messuilla sai kokeilla kuplapalloa ja tankofutista. Tankofutis toimisi jossain työpaikan virkistyspäivässä varmasti hyvin.


Hupsista keikkaa, nurin menee ja helposti :)

Ei mikään yleisöystävällinen laji, mutta varmasti hauskaa!

Messujen näyttävin osuus oli Polte Cross Training -keskuksen järjestämä kilpailu. Kovakuntoista porukkaa oli kisaamassa ja rankkoja settejä vetivät, melkein syke itselläkin nousi katsellessa. Hieno harrastus olisi tuokin!En osaa seistä päälläni, mutta haluaisin osata.

Torstaina jumpalla tehtiin puolapuilla vatsalihaksia alla olevan kuvan kaltaiseen tyyliin. Vatsalihakset ovat vieläkin kipeät, vaikka treenistä on jo kolme päivää... Alla olevassa kuvassa tyypit roikkuivat ja pitivät staattisesti tuon asennon. Astetta kovempi setti siis, huh! Hattua nostan kaikille jotka tuon tekee.


Jaksaa jaksaa pitää pitää!

Asicsen pisteellä kurkattiin vähän jalkoja. Skannattiin kumpikin jalka erikseen ja sain tarkat mitat kummastakin jalasta. Sain palautteen, että minulla on ihan perusjalat, ei kerrassaan mitään erikoista. Jalkaterillä oli pituuseroa 1 millimetri ja kaikki muutkin erot olivat sitä samaa millin luokkaa. Mukavan tavallista.


Jalaksista otettiin kuvat.

Loppukevennyksenä testasin selätintä. Noo... jos en mitään muuta liikuntaa keksisi niin varmaan tuo olisi ihan hyvä juttu :) 


Pyörylällä eestaas. Painotkin annettiin käteen :D

Nyt menen taas venyttelemään kinttuja. Tyhmä polvikipu on häirinnyt menoa jonkin aikaa. Vammapolvi tuli vähän tylsään saumaan, kun on puolimaratonia ja maratonia tulossa, mutta kattellaan nyt. Uskaltaisinko ääneen jo sanoa, että venytykset tuntuvat auttavan - vaikka melkoinen superjumi taitaa nyt olla kyseessä. Kipu on polven sisäsyrjällä, ja syylliseksi on julistettu takareisi-/pakaraosasto. Käyn ankaraan taistoon rumblerollerin ja tuskavenytysten kanssa, jumi saa nyt huutia! Ensi viikolla jumitaisteluun osallistuvat myös akupunktioneulat - viimeistään niitä se pelästyy, eikös niin :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti