maanantai 8. syyskuuta 2014

Testissä Suunto Ambit3

Olen viime päivät ihastellut uutta Suunto Ambit3:sta. Minulla on Suunto Ambit3 Sport White, Managerilla Suunto Ambit3 Peak Black. Saatiin uutuudet pilottikäyttöön Rotorilta. Rotor on tehnyt Triathlonteam226:lle suljetun verkkokaupan, josta seuran jäsenet pääsevät ostamaan Suunnon tuotteita erikoishinnoin. 


Uusi treenikaveri

Valkoinen urheilukello on kyllä tosi hieno :) Minä luonnollisesti lähden ulkonäköasioista arvioimaan uutuutta, kyllä kellon pitää olla hyvännäköinen. Muuten Ambit3 näyttää ulkoisesti hyvin samalta kuin edellinenkin versio, näytön fonttia on vähän päivitetty ja pieniä ulkonäköseikkoja on hiottu. Kellon käyttö sujuu siis samaan tapaan kuin vanhankin, eli käyttöönotto oli helppo homma, sykevyön paritus ja lenkille.

Mahtava syyskuun lenkkisää!

Kello toimi moitteettomasti, vaikka itse juoksijassa on ollut vähän toimintavaikeuksia, polven sisäsyrjän kipu on aiheuttanut häiriötä juoksutreeniin. Hirmuvenytykset ja pilatesrullailu taitavat kyllä hitaasti ja varmasti tehota. Perjantaina kävelinjuoksinkävelin 2,5 kilometriä - enempää ei pystynyt ja polvi oli kenkku. Tänään kuitenkin työpaikan juoksutreeneissä pystyin tekemään jo ihan kunnon treenin. Huomenna on fysioterapia & akupunktiosetti - eiköhän nämä eväät tehoa! Keskiviikkona on tarkoitus juosta Cooperin testi ja sunnuntaina puolimaraton.


Musta Peak ja valkoinen Sport.

Suurin hämmästyksen aihe on sykevyön lähetinpampula, Ambit3:ssa se on huomattavasti pienempi kuin vanhassa Ambit2:ssa. 

Ambit2 vasemmalla, Ambit3 oikealla.


Sykevyön kiinnityssysteemi on myös muuttunut, vanhassa napsautettiin vyö kiinni, uudessa sujautetaan kiinnike lenksuun. Alkuhämmästyksen jälkeen vaikutti toimivalta.


Sykevyöt: vasemmalla vanha, oikealla uusi.

Kunhan tästä kerkiän uimaan, pääsen ihmettelemään uintisykkeitäni ensimmäistä kertaa, jänskää! Sitä odotan tällä hetkellä eniten.

Muuta mukavaa Ambit3:ssa on parempi akun kesto ja bluetooth-yhteys sykepampulasta kelloon ja kellosta kännykkään. Tällä hetkellä Ambit3:n integrointi onnistuu vain iPhonen kanssa, muut puhelimet ovat tulossa myöhemmin. Itse puhun Samsungilla, joten en pääse tätä ominaisuutta vielä käyttämään, mutta Managerilla on iPuhelin, joten siltä suunnalta kokemuksia kyllä karttuu. Ollaan tässä jo ihmetelty kun puhelukin tulee kelloon. Piip vaan sanoo kello - hyvä siinä tilanteessa jos Manageri on lenkillä puhelin taskussa, minä soitan, kello piippaa -> pakko kaivaa puhelin taskusta ja vastata :D


Kellokaverukset

Puhelinta voi käyttää myös sykemittarin näyttönä ja puhelimen kautta voi säätää kellon näyttöjä lennossa. 

Sykepampula tallentaa harjoituksen datan, eli kelloa ei tarvitse pitää treenin aikana kädessä jos ei halua tai jos harrastaa jotain lajia, missä ei kelloa voi käyttää - vaikkapa kamppailulajit tai voimistelu tulee ensimmäisenä mieleen. Treenin jälkeen data siirtyy bluetoothilla kelloon. 

Ranneke on muuten Ambit3:ssa muuttunut, se on paljon pehmeämpi ja mukavampi kuin ennen. Ei Ambit2:nkaan ranneke minua koskaan häirinnyt, mutta uusi ranneke on kyllä paljon miellyttävämpi.

Liikunnasta on ehtinyt tulla minulle jo elämäntapa, uskoisin, mutta kyllä uusi laite siivittää harrastusinnon taas uusiin ulottuviiksiin. Kellon näytölläkin muuten näkyi kaikenlaisia graafeja viikon treeneistä, ai että niitä on mielenkiintoista katsella. Nyt tarvitaan vaan enemmän dataa että on mitä seurata :)

3 kommenttia:

  1. Mitenkäs harjoituksen aloitus ja lopetus tuossa härvelissä hoidetaan, jos on pelkkä sykevyö mukana? Oletan että aloitat treenin painamalla kellosta start ja sitten heität kellon kassiin ja treenin jälkeen kaivat sen sieltä lopetusta varten?

    VastaaPoista
  2. En ole vielä testannut, mutta oletan, että juurikin näin se hoituu.

    VastaaPoista
  3. Moi. Millaisia kokemuksia uintisykkeistä ambit 3:lla? Minulla sama laite käytössä ja nyt ihmettelen, miten uidessa voi saada niin korkeita sykkeitä vaikka oma fiilis on jotain ihan muuta....

    VastaaPoista