Laitoin illalla mung-pavut yöksi veteen likoamaan. Aamulla laitoin ne siivilän kautta uuteen veteen ja keitin ohjeen mukaan 12 minuuttia. Nyt olivat pavut valmiina, sitten aloin googlailla reseptiä :) Maistoin keitettyjä mungpapuja pelkästään: hyvää, ihan kuin herneenversoa, maistui kovin vihreälle.
Tältä näyttävät liotetut ja keitetyt mung-pavut. |
Ei kai näistä aineksista huonoa voisi syntyäkään? |
1 litra vettä
1 kasvisliemikuutio
Jotain... öö ehkä puolisen litraa papuja. Kuivana ennen keittämistä niitä oli ehkä reilu 200 grammaa.
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 rkl raastettua inkivääriä
öljyä paistamiseen
2,5 dl kookosmaitoa
pinaattia
Liotin kasvisliemikuution veteen ja keittelin papuja (jotka oli siis liotettu ja jo kerran keitetty) vedessä puolisen tuntia. Ensin tuntui, että vettä on liikaa, mutta sitten se haihtui sopivaksi.
Papusoppa tuloillaan. |
Lisäsin sipulit ja inkiväärin soppaan, keitin taas muutaman minuutin. Maistoin, oli muuten hyvää jo näinkin!
Viimeisenä lisäsin kookosmaidon ja pinaatin. Mietin soseuttaisinko keiton, mutta en tehnyt sitä tällä kertaa. Toimisi kyllä varmasti hyvin soseutettunakin. Keiton ulkonäkö oli kyllä parempi näin, kun siellä oli vihreitä sattumia joukossa.
Valmis mungpapukeitto. |
Keitto oli siis todella hyvää! Manageri söi myös mielellään, sanoi että on hyvää ja terveellisen makuista.
Kiitos vinkistä. Tein oman version ilman valkosipulia ja mausteena inkiväärin lisäksi kurkumaa, korianterinsiemeniä, ihan ripaus kaardemummaa ja lopuksi vielä sitruunamehua. Pinaatin sijasta käytin kukkakaalia pieniksi kukinnoiksi pilkottuna. Kookosmaitoa kyllä, mutta sipulit ja mausteet kuullotin kyllä rypsiöljyssä. Meillä tykättiin.
VastaaPoistaKuulostaa herkulliselta tuokin versio! Pitääkin taas pitkästä aikaa tehdä ruokaa mung-pavuista, ovat unohtuneet vähäksi aikaa.
Poista