torstai 13. helmikuuta 2014

Salakavala hiippari

Eilen illalla juoksin (liian) pitkän työpäivän jälkeen lyhyen lenkin. Tarkoituksena oli tuulettaa väsynyttä päätä ja virkistäytyä. 5 kilometriä tuntui pitkältä ja raskaalta eikä juoksukaan tuntunut kivalta. Mitä ihmettä! Meinasin laittaa ihan vaan väsymyksen piikkiin, mutta kun tänäänkin on tuntunut oudolta, niin näyttää siltä että flunssapöpö koittaa salakavalasti parkkeerata meikäläisen kroppaan.

Ei muuten onnistu.

Aamulla väsytti vaikka olin nukkunut hyvin. Olo on ollut tänään vetämätön ja kurkussa jokin juttu. Ei vielä kaktus, mutta ei se priimakaan ole. Finnrexinin nautin aamupäivällä jotta selviän työpalavereista. Ajoissa töistä kotiin ja kovat keinot käyttöön!

Syön muutenkin säännöllisen epäsäännöllisesti vitamiineja, mutta nyt otin hevoskuuriannostuksen kaikkea mitä kaapista löytyi. Kalaöljy, c-vitamiini, d-vitamiini, sinkki, magenisium, maitohappobakteeri ja glutamiini siihen ensi hätään. Sitten superjuoma kattilaan: vettä, inkivääriä ja sitruunaa. Kiehauttelin, siivilöin ja join. Sinne piti muuten lisätä hunajaakin mutta muistin vasta nyt. Sitten peiton alle ja unta kuulaan.

Onneksi olen nopean nukahtamisen mestari. Jos tarvitsen päiväunet niin laitan kello herättämään 13 minuutin kuluttua. Siinä ajassa ehdin nukahtaa, mutta en nuku liian pitkään. Tänään hurvittelin ja nukuin puoli tuntia. Liian pitkään ei saa nukkua ettei se ole yöunesta pois.


Seuraava flunssankaataja oli kanakeitto. Sopasta tuli sattumalta älyttömän hyvää vaikka ilman ohjetta heittelin sekaan kaikenlaista mitä silmiin kaapista sattui. Pistetään tähän ylös niin ehkä muistan seuraavalla kertaa:

Älä tule flunssa -soppa

Kuullota pannulla:
sipuli
4 valkosipulin kynttä
inkivääriä pala raastettuna
curryä
inkivääritahnaa
garam masalaa

Siirrä ne odottamaan ja paista kananpalaset pannulla.

Kattilaan vettä ja kasvisliemikuutio, kiehauta, lisää kuutioituja porkkanoita. Lisää kanat, kuullotettu sipulihässäkkä, pakasteesta parsakaalia ja ripaus cayennepippuria. Lopuksi pieni purkki kookosmaitoa. A vot että oli hyvää!

Sitten taas sohvalle pötkölleen. 

Yleensä en jätä treeniä väliin ellei ole ihan pää kainalossa, mutta tänään järki sanoi että ehkä nyt kannattaa mieluummin levätä kuin mennä uimaan. Plaah, mutta olinpa järkevä.

Hätäpäissäni joogasinkin, koska joogatunnilla kuulin vastustuskykyyn auttavan liikesarjan. Kun sen kuulin, en ihan sitä uskonut, mutta nyt kun oli tilanne päällä, niin pitihän sekin kokeilla :) Muistaakseni siinä yhdistettiin 2 liikettä: alaspäin katsova koira ja kobra. Adho mukha svanasana ja bhujangasana. Vähänkö kuulostaa jooga-proolta kun puhuu asennoista noilla kummallisilla nimillä. Toisaalta tykkään enemmän suomenkielisistä nimistä, ne on hauskoja ja kuvaavia.


Kuva.

Hoidin flunssaoireita myös Ben&Jerryllä. Kinuskikaramellisydän, suklaa- ja kinuskikermajäätelöä sekä suklaisia sattumia. Eiköhän tämä tästä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti