lauantai 28. kesäkuuta 2014

Päivän treeni oli pitkä ja hyvä

Pyörää 3 tuntia ja juoksua tunti, kevyellä teholla, siinä oli päivän suunnitelma jossa pysyin kolmen minuutin tarkkuudella.

Muuten päivälle ei ollutkaan aikataulua, olin yksin kotona. Manageri oli reissussa, Kisko triathlonissa puuhamiehenä. Kaikkeen sitä näköjään joutuu kun vaimo on alkanut harrastaa triathlonia. Eilen olikin historiallinen päivä, Manageri lähti triathlonkilpailuihin ja minä jäin kotiin :)



Kiskon tunnelmaa

Ilmakin oli ihana, kerrankin! 15 astetta lämmintä ja myöhemmälle luvattiin 17 astetta. Ei muuta kuin pyöräkamat päälle, varusteet kuntoon ja menoksi. Jouduin itse pumppaamaan pyöränkumit, höh. Mielelläni ulkoistan sen puuhan, mutta näköjään tarvittaessa osaan...




Supi ruusujen keskellä

Pyöräily on mukavuusalueella mukavaa. Vauhtia ei ollut kuin nippa nappa 25 km/h, nautiskelumeininki. Uuteen pyöräänkin ehdin rauhassa taas tutustua, en meinaa vieläkään aina muistaa että miten päin niitä vaihteita saikaan isommaksi ja pienemmäksi. Yrityksen ja erehdyksen ja toistojen kautta jää toivottavasti jossain vaiheessa mieleen. Mainio pyörä se kyllä on ajaa, kevyt ja sipsakka.



Suosikkipyörä <3

Menomatkalla kaveri polki minut kiinni, olipa hauska yllätys. Juttua riitti ja olisi riittänyt enemmänkin, mutta kaverilla oli kovempi treeni ja menikin sitten jossain vaiheessa menojaan. Ei yksinkään ollut paha polkea, vaikka olin ajatellut että tuleekohan tylsää. 


Virta vie kelluttelijoita

Lempäälässä oli jonkinlaiset vesipelastusharjoitukset käynnissä. Hauskan näköistä kun letkassa kelluttelivat virran mukana. Tästä uusi pukuinnovaatio triathlonkisaan jos vedet eivät pian lämpiä. Tarvitaan enää kisareitti, joka kulkee myötävirtaan, siinä voisi vain kellua mukana.


Vesilahden puolellakin kävin kääntymässä

Yllä oleva kuva on otettu paikassa, missä lähdin elämäni ensimmäiselle maantiepyörälenkille. Jännitti ihan kamalasti, uusi pyörä oli ja lukkopolkimet ja kaikki! Hauskoja muistoja. Mutta se ei ollut hauskaa, että tänään olin unohtanut ladata Ambittini ja akku loppui kesken kaiken, ensimmäistä kertaa ikinä kävi näin. Toisaalta treeni oli niin kivaa, että akun loppuminenkaan ei oikeastaan harmittanut. Akku kesti kuitenkin yli pyörän kääntöpaikan, niin sain reissun kilometrit kyllä talteen. Pyöräkilometrejä tuli 75, aikaa meni kolme tuntia keskisykkeellä 134.

Kotona vaihto ei ollut ihan pikaversio, ensimmäisenä kiidin laittamaan Ambitin lataukseen ja varmuuden vuoksi latasin puhelimeen Sportstrackerin. Pitäähän sita dataa urheilusta saada :) Sen jälkeen vasta vaihdoin juoksutossut ja juoksuhousut, hörpin vähän vettä ja kulutin sen verran aikaa, että Suunto oli latautunut 15 prosenttia.



Juoksumaisemissa ei ollut valittamista

Juoksu oli mukavaa, niin kuin aina. Ei se parhaimmillaan ole kolmen tunnin pyörän jälkeen, mutta ihan tosi hyvin kulki silti. Kevyen tuntuista, syke vaan alkoi nousta vähän liikaa tuntumaan nähden, alkoi varmaan olla jo energiat loppu. Viiden kilometrin jälkeen oli vaikeaa saada syke pysymään alle 140:n, syke keikkui 141-143 paikkeilla koko ajan. Lopputulemana 10 km 1:03 keskisykkeellä 141. Suunnon 15 prosenttia kesti 9 kilometriin asti.


Täytyy juosta useammin ettei lenkkipolku kasva umpeen :)

Kerrassaan mainio päivä, tällaisia saa tulla lisää.

4 kommenttia:

  1. Toi Kisko triathlonin tunnelma näyttää tosi kivalta, olis joskus hieno mennä siihenkin kisaan.

    VastaaPoista
  2. Joo, olis niin monta paikkaa minne olis hieno mennä, Kisko on kyllä yksi niistä. Ehkä ensi kesänä?

    VastaaPoista
  3. ei tainnut lempäälässä olla vesipelastusharjoitus vaan järjestävät koskikelluntaa halukkaille.www.koskikellujat.fi

    VastaaPoista
  4. Joo, näin se taisi olla. Hauska homma, en ollut tuollaisesta koskaan kuullutkaan. Tekis mieli kokeilla!

    VastaaPoista